• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü tablodan veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
138
Excel V
Office 2019 TR
Merhabalar aynı soruyu gündüz de sordum çözümler oldu ancak eve geldiğimde hata verdi. Çözemedim epey denedim. Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Sn. Mirağa formüllü dosya Vetex hocamın paylaştığı dosya ama bende çalışmıyor.
Belki alternatif olur
f2 için (ctrl +shift+enter)
Kod:
=İNDİS(tablo!$D$5:$G$25;KAÇINCI(1;(tablo!$A$5:$A$25=MAK(EĞER((tablo!$A$5:$A$25<B2)*(tablo!$B$5:$B$25=A2);tablo!$A$5:$A$25)))*(tablo!$B$5:$B$25=Sayfa1!A2);0);KAÇINCI(C2;tablo!$D$3:$G$3;1))
Eski konunuzdaki formül çalışıyor sıkıntı yok. Bu linkteki dosyada sayfa1 in B sütunu metin olarak kalmış ondan sorun oluyor. B Sütunundaki 1,48 0,50 falan o hücrelere girin çıkın düzelecektir. Ne dediğimi daha iyi anlarsınız.

Eski konunuzdaki formül çalışıyor sıkıntı yok. Bu linkteki dosyada sayfa1 in B sütunu metin olarak kalmış ondan sorun oluyor. B Sütunundaki 1,48 0,50 falan o hücrelere girin çıkın düzelecektir. Ne dediğimi daha iyi anlarsınız.
Hocam dosyaya uygulayıp dönüş yapabilir misiniz acaba. Ne yaptıysam çalıştıramadım. Bu arada çok sağolun.

Rica ederim. Dosyanız..

Ekli dosyalar

Hocam versiyon farkı mı var anlamıyorum. Bende formüller çalışmıyor. Sizin dosyanızı indirdiğim halde çalışmıyor. Vba ile çözüm mümkün müdür acaba en kestirme çözüm o sanırım. Sayfa kodu olarak.

Formüller dizi formülleridir eski versiyonlarda da çalışır... Siz formülün içine girip çıkınca ---> ENTER yapınca dizi formülleri çalışmaz CTRL + SHİFT + ENTER yapmanız gerekir.. Alternatif olarak VBA çözümü için de VBA ile ilgilenen arkadaşlardan çözüm önerisi gelebilir.

Formüller dizi formülleridir eski versiyonlarda da çalışır... Siz formülün içine girip çıkınca ---> ENTER yapınca dizi formülleri çalışmaz CTRL + SHİFT + ENTER yapmanız gerekir.. Alternatif olarak VBA çözümü için de VBA ile ilgilenen arkadaşlardan çözüm önerisi gelebilir
Hocam sizin dosyanızı indirdim. Normalde çalışır halde gelmesi gerekmiyor mu. Ctrl+shift enter yaptım yine aynı yine aynı. Zahmet verdiniz çok sağolun.

Sn. Mirağa formüllü dosya Vetex hocamın paylaştığı dosya ama bende çalışmıyor.
Belki alternatif olur
f2 için (ctrl +shift+enter)
Kod:
=İNDİS(tablo!$D$5:$G$25;KAÇINCI(1;(tablo!$A$5:$A$25=MAK(EĞER((tablo!$A$5:$A$25<B2)*(tablo!$B$5:$B$25=A2);tablo!$A$5:$A$25)))*(tablo!$B$5:$B$25=Sayfa1!A2);0);KAÇINCI(C2;tablo!$D$3:$G$3;1))

Ekli dosyalar

Çözüm
Bende bir sorun var sanırım. Ofisi kaldırıp tekrar yükleyeceğim sizin yazdığınızda yok hatası veriyor. Çok teşekkür ederim.

Hocam evdeki bilgisayarda sorun var. Ofis bilgisayarlarında çalışıyor formüller. Çok sağolun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri