• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tablodan Tabloya Veri Yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Samet77

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2024 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba artık mobil uygulamaların analiz kısımlarının ücretli olmasından vs sıkıldığım için kendi analiz ekranımı yapacağım.

Dört sayfalı bir çalışma kitabım var. Sayfalar şöyle DataEntry, Logs, Routines ve Tables.

Amacım "DataEnrty" sayfasında açılır liste ile bir "Routines" sayfasından bir rutin seçmek ve bu rutinin içindeki egzersizleri üç set olacak şekilde "DataEntry" sayfasına yazdırmak. Yani rutin seçildiğinde otomatik olarak gelmesini istediğim veriler Muscle Group, Exercise Name ve Set 1,2,3 şeklinde alt alta. Sonra Equipments (liste ile), SetType (liste ile), Reps, Weights sütunlarını elle dolduracağım ve oluşan tabloyu tarih ile birlikte "Logs" isimli sayfadaki tabloya göndereceğim. "Muscle Group" ve "Exercise Name" tablosu "Tables" sayfasında atanmış halde mevcut.

Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. VBA pek bilmiyorum. Python biliyorum ama Excel dışına çıkmak istemedim makro ile yapmak istiyorum öğrenmek için. Her türlü fikre ve öneriye açığım. Nereden başlamak lazım, neyi bilmem gerekiyor anlatabilen olursa sevinirim. Dosyayı ekliyorum incelersiniz zaten. Kırmızı yazılar makro ile oluşmasını istediğim veriler.

Ekli dosyalar

• Workout Tracker.xlsx
    29.3 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Samet77 istediğin formülleri ve kodları yazdım. Data Entry sayfasında C2 de değer seçince ona göre alttaki tablo dolmaktadır. Save to Logs butonuna basınca da veriler Logs sayfasına aktarılır. Deneyip dönüş yapınız.
Samet77 istediğin formülleri ve kodları yazdım. Data Entry sayfasında C2 de değer seçince ona göre alttaki tablo dolmaktadır. Save to Logs butonuna basınca da veriler Logs sayfasına aktarılır. Deneyip dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• VK Workout Tracker.xlsm
    39.5 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Sağ olun çalışıyor. Nasıl yaptığınızı kısaca anlatır mısınız?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri