• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tabloda Listelenen Verilerden Sığmayanları Alt Satıra Atmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Protokol sayfasındaki verileri borcsorgu userformu sorgula butonuyla listbox1 de listeliyorum.Daha sonra bu listelenen verilerden ödenmedi olanları tablo al butonuyla tablo sayfasında firma ,proje ve protokol,ücret şeklinde sağa doğru tablolaştırıyorum.Burada şöyle bir sorun yaşıyorum:Bir firmanın çok fazla protokolü olunca tabloda sağa doğru listelediğim için çıktı alırken problem oluyor,okunamaz halde oluyor.Bunun için Tablo sayfasında U sütununa kadar veri atsa U sütunundan sonra da sığmayan protokol varsa alt satıra geçip devam etsin.
Örneğin:A5 te sıra numarası :1,B5 te firma adı :x ,C5 te proje adı: y ise u sütununu aşacak kadar veri varsa U sütununa kadar veri girsin sonra alt satıra geçip devam etsin
A6 da sıra numarası:2,B6 da firma adı:x,C6 da proje adı:y deyip kalan verileri aynı şekilde sıralasın. Tabloda böyle bir işleyiş yapmak istiyorum .
Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.
Alttaki kodu resimdeki yere eklerseniz dinamik olarak yazdırma alanı yapar.
Sorunuzuda tam anlamadım YU sütununa kadar olanlarmı yazdırılacak?

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Screenshot 2022-03-20 114258.png

Merhaba,
Ekli dosyayı inceleyiniz.
İyi günler

Konu Sahibi
Merhaba
U sütununa kadar verileri girsin U dan sonrada veri varsa alt satıra geçip devam etmesini istiyorum.Sayın arschimet in çalışmasında Birinci satırdan arta kalan verileri art satıra atıyor burda sorun yok ama veri sayısı ikinci satır u sütununu geçtiği zaman veriyi 3. satıra atmıyor.Sayın Refaz ın çalışmasındada aynı sorun oluyor birde bazı sütunlara veri girmeden boş bırakıyor.Mesela benim 50 adet protokolüm varsa şuan U sütununa kadar girilmesini istiyorum.Dolayısıyla D sütunundan U sütununa kadar her satır 9 adet protokol alacağından bu 50 adet verimin 6 satırda yer alması gerekecek. Benim amacım çıktı alırken yazının okunabilir boyutta olmasını sağlamak.Bu yüzden sağa doğru atılan veriyi sınırlandırıp alta kaydırmak.

Benim kod zatwn önce tümünü aktarıyordu.
Sonra döngüye soktum U sütunundan fazla ise döngüdeki ilgili satır insert ile bir üste satır açtırıp alttkaki satırdakileri oraya tamaman almıştım.
Sonra alttaki satırın 4 üncü sütundan sonrasını sildirip örnek 4.situna U dan sonraki veriyi,5 inci sütunada heralde Y sütunundaki veriyi aktarmkştım....
Sondada aslında kod ile v ile son dütun ne ise onu clear ile sildirecektim unutmuşum.SonsutunGenel adında değişken don sütunu buluyordu.

Kodları alttaki ile değiştirdim böyle daha iyi oldu galiba.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Refaz hocam müsaadenle ben de düzenlenmiş son halini paylaşayım :D
Boşa gitmesin

Konu Sahibi
Sayın Refaz bu defa 2 satırı sorunsuz atıyor ama şöyle bir sorun var ben u sutununa kadar veri girdiğim için 2 satırlık girebileceğim veri 18 oluyor.Herhangi firmanın 18 üzeri protokolü olduğunda bunları alt satıra atmıyor.Yani sadece 2 satırlık veri girdiriyor aynı firma ve projeye ait.Sizin son paylaştığınız dosya ektedir.Ceyhan Yapının 41 kadar protokolü olmasına rağmen sadece 18 ini tabloda gösteriyor.

Sayın arschimet son paylaştığınız dosyada herhangibir alan sınırlandırması yapmıyor.U sütununda durmuyor .Sağa doğru veri kayıt etmeye devam ediyor.

Abey ilk dosyanıza göre heralde Y sütununa kadardı veriler.
En fazla alta bir satır açtırmak yeter sanmıştım ama son dosyanızda deneyince CE sütununa kadar gitti :)

Koda do while gibi kod eklemek gerek ama zamanım yok ancak akşam bakabilirim.

Konu Sahibi
Abey ilk dosyanıza göre heralde Y sütununa kadardı veriler.
En fazla alta bir satır açtırmak yeter sanmıştım ama son dosyanızda deneyince CE sütununa kadar gitti :)

Koda do while gibi kod eklemek gerek ama zamanım yok ancak akşam bakabilirim.
Ben örnek olarak bir alt satır demiştim ama kayıt edilecek çok verim olacak.Onun için bir kaç alt satıra kayabilir.İki satırlık veri de sorun yok şuan elinize sağlık onun için .Zamanınız olursa devamı için iyi olur .Çok teşekkür ederim emeğiniz için

Rica ederiz abey.Üstadlar eminim çözerler çözülmezsede hallederiz inşAllah akşam.

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri