• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Tablo ve açıklamaları Outlook ile gönderme

korayuruk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba;

Benim şöyle bir sorum olacaktı. Şubelere vadesi geçen borç bildirimlerini mail olarak atıyorum her gün. Şube sayısı çok olduğu için çok fazla zamanımı alıyor. Şubelere atmış olduğum şablonu aşağıda paylaşıyorum. Bu şablon ile birlikte, ekte yer alan tablodaki borç bilgilerini birlikte göndermek istiyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim.

Mailin bilgi kısmında da mail adresleri olacak
Mail'in konusu: Vadesi Geçen Tahsilatlar Hakkında

Merhaba;

Aşağıdaki tabloda bilgisi yer alan tahsilatların bugün tahsil edilmesi gerekmekte olup, 5 gün üzeri cari gecikmeleriniz varsa, bu gecikmeler bugün müşteriden alınamıyorsa, tarafınızdan bugün kapatılması gerekmektedir. Konunun önemi hakkında bilgilerinize sunarım.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Burada her bir satır bi e posta mı? Tamamı bir e posta mı ? Anlayamadım. Tahsilat sayfasının tamamını tüm şubelere mi gönderiyorsunuz. Yoksa Her şube için ayrı ayrı vadesi geçen (satır bazlı) bilgsini mi göndereceksiniz.

Konu Sahibi
Merhabalar,

Burada her bir satır bi e posta mı? Tamamı bir e posta mı ? Anlayamadım. Tahsilat sayfasının tamamını tüm şubelere mi gönderiyorsunuz. Yoksa Her şube için ayrı ayrı vadesi geçen (satır bazlı) bilgsini mi göndereceksiniz.
Bu mesaj her şube için aynı olacak. Fakat her şubeye tabloda yer alan tahsilat verisi atılacak. Örneğin tabloda A şubesine altta yer alan mail atılacak

Merhaba;

Aşağıdaki tabloda bilgisi yer alan tahsilatların bugün tahsil edilmesi gerekmekte olup, 5 gün üzeri cari gecikmeleriniz varsa, bu gecikmeler bugün müşteriden alınamıyorsa, tarafınızdan bugün kapatılması gerekmektedir. Konunun önemi hakkında bilgilerinize sunarım.
Müşteri KoduVergi NoMüşteri AdıVadeOrt. GecikmeVadesi Geçen BorçToplam Borç (F4)Birim Adı
806460791AHMET2179367,74367,74A ŞUBESİ

B şubesine altta yer alan mail atılacak

Merhaba;

Müşteri KoduVergi NoMüşteri AdıVadeOrt. GecikmeVadesi Geçen BorçToplam Borç (F4)
929168765HASAN5581.361,871.361,87

Umarım açıklayıcı olmuş olurum

Merhabalar,

Size bir çalışma hazırladım. Burada işi kolaylaştırmak adına e posta adreslerini ana tablonuzun yanına ekledim. E posta gönderilenlere gönderildi diye bir bilgi de ekledim. Eğer eposta göderildi yazıyorsa bir daha gönderim yapmaz. Tekrar gönderim için ilgili satır için gönderildi bilgisini silmeniz gerekmektedir.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhabalar,

Size bir çalışma hazırladım. Burada işi kolaylaştırmak adına e posta adreslerini ana tablonuzun yanına ekledim. E posta gönderilenlere gönderildi diye bir bilgi de ekledim. Eğer eposta göderildi yazıyorsa bir daha gönderim yapmaz. Tekrar gönderim için ilgili satır için gönderildi bilgisini silmeniz gerekmektedir.
Merhabalar. İlginiz icin çok teşekkür ederim. Fakat mail gönderirken resimdeki hataları alıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250319_093904.jpg
    IMG_20250319_093904.jpg
    1.2 MB · Gösterim: 9
  • IMG_20250319_094025.jpg
    IMG_20250319_094025.jpg
    1.9 MB · Gösterim: 9
  • IMG_20250319_093904.jpg
    IMG_20250319_093904.jpg
    1.2 MB · Gösterim: 9
Merhaba,

Bu hata outlook kaynaklı bir hata olabilir. Öncelikle outlook mu kullanıyorsunuz. Outlook uygulamanız kurulu ve e posta gönderiyor mu? Outlook ile excel versiyonunuz aynı mı?
Normal şartlarda gönderim için bir engel yok. Outlook'a veri düzgün gidiyor mu anlamak için koddaki send ifasini ' ile pasife alın ve send ifadesini aktif edin. Sonrasında sonuca göre tekrar bakalım
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Konu Sahibi
Merhaba,

Bu hata outlook kaynaklı bir hata olabilir. Öncelikle outlook mu kullanıyorsunuz. Outlook uygulamanız kurulu ve e posta gönderiyor mu? Outlook ile excel versiyonunuz aynı mı?
Normal şartlarda gönderim için bir engel yok. Outlook'a veri düzgün gidiyor mu anlamak için koddaki send ifasini ' ile pasife alın ve send ifadesini aktif edin. Sonrasında sonuca göre tekrar bakalım
HTML:
Kod:
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. İş yerinde outlook kullanıyoruz. Yarın iş yerinde deneyeceğim ve size de bilgi vereceğim

Konu Sahibi
Merhaba,

HTML:
Kod:
Merhaba;

Aşağıdaki hatayı alıyorum şimdi

1742465222153.png

Günaydın,

Sorun e posta adresi alanı ile ilgili ama tam olarak neden böyle bir hata alıyorsunuz anlayamıyorum.
Bu nedenle e posta adresinin doğruluğunu kontrol edecek bir fonksiyon ekledim. Bu hali ile bir deneyin sonucu bildirin lütfen.

Ekli dosyalar

Geri