• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sütünlardaki değerleri alt alta sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

alicox

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
fmax, toprak ve fmin olmak üzere 3 sütun ve bunlara ait değerler var. Tüm sütunlarda 495 değer var, bu değerlerin hepsi olmayabilir, ekteki örnekte 153 değer var.
İstenen
fmax, toprak ve fmin e ait değerleri, fmaxdan başlıyarak formülle nasıl alt alta getirebiliriz.

Ekli dosyalar

• istenen siralama.xlsx
    38.6 KB · Gösterim: 3
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• istenen siralama.xlsx
    44.2 KB · Gösterim: 2

Ekli dosyalar

• istenen siralama.xlsx
    162.1 KB · Gösterim: 2
Elinize sağlık, örneğimizde 153 değer vardı, bu değere göre sıralama güzel, ancak bu değeri mesela 100 yaptığımızda 100-153 arasındaki değerler 0 olarak kalıyor, değerlerimiz değişken 50 de olabilir 495 de olabilir, her halde sıralamada 0 değerleri olmadan yukarıdan aşağıya sıralanmalı, arada boşluk olmamalı

Şimdi oldu heralde...
Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• istenen siralama.xlsx
    162.1 KB · Gösterim: 4
...derken.
100'e vaya başka bir sayıya düşürünce 6 ncı mesajımdaki uygulama çalışıyor görünüyor. Aksaklık olan nedir ?
100 yaptığımızda, 100 den sonrası 0 olarak sıralamaya giriyor, ornegimizdeki 153 e kadar 0 oluyor, halbuki 100 den sonra toprak değerlerinin gelmesi gerekirken gelmiyor, 153 e kadar 0 yazıyor

Sorun nerde bir türlü anlayamadım. Zira R sütununda başlangıç rakamlarını fmax, toprak ve fmin olarak ta yazdırdım ve herşeyin normal olduğunu gördüm. Siz o aksaklığı ekran görüntüsü alıp gönderir misin ?

Ekli dosyalar

• istenen siralama.xlsx
    162.7 KB · Gösterim: 1
fmax, toprak ve fmin olmak üzere 3 sütun ve bunlara ait değerler var. Tüm sütunlarda 495 değer var, bu değerlerin hepsi olmayabilir, ekteki örnekte 153 değer var.
İstenen
fmax, toprak ve fmin e ait değerleri, fmaxdan başlıyarak formülle nasıl alt alta getirebiliriz.
Deneyiniz;
O sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı;
O1
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
O2
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
O3
Kod:
P2
Kod:
Q2

Kod:

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-istenen siralama.xlsm
    87.7 KB · Gösterim: 3
Deneyiniz;
O sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı;
O1
Kod:
O2
Kod:
O3
Kod:
P2
Kod:
Q2

Kod:
Elinize sağlık çok güzel olmuş, bunu makro kullanmadan yapamaz mıyız, birde değişik işlem yapmadan önce sıralanan sütunu silmemiz gerekiyor, silmez isek önceki hesap kalıntıları kalıyor, teşekkürler

Elinize sağlık çok güzel olmuş, bunu makro kullanmadan yapamaz mıyız, birde değişik işlem yapmadan önce sıralanan sütunu silmemiz gerekiyor, silmez isek önceki hesap kalıntıları kalıyor, teşekkürler
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-istenen siralama.xlsx
    134.7 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Sorun nerde bir türlü anlayamadım. Zira R sütununda başlangıç rakamlarını fmax, toprak ve fmin olarak ta yazdırdım ve herşeyin normal olduğunu gördüm. Siz o aksaklığı ekran görüntüsü alıp gönderir misin ?
Elinize sağlık, yoruldunuz teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri