• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Sütundaki değerlerin adetlerini listeleme

qbert1903

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar,

Excelde bir sütunda bulunan aynı değerleri sayfanın altına sonucunu verecek şekilde nasıl raporlayabiliriz.

Örnek dosya ekte sundum sizlere.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    10.3 KB · Gösterim: 10
Merhaba.

Ekli dosyalar

• Kitap1 (1).xlsx
    11.2 KB · Gösterim: 5

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-EĞERSAY.xlsx
    12.7 KB · Gösterim: 5
1 - tüm değerleri kopyala başka sütuna yapıştır. veri - yinelenenleri kaldır
2 - karşılarına eğersay formülü uygula

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    11.4 KB · Gösterim: 2
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Verdiğiniz çözümler mantıklı ancak işimi çözmedi. İlk mesajımda belirtmeyi unuttum benim suçum.

Sürekli veri girilen bir excel dosyam mevcut. Senelik ortalaması 60 bin satır tutuyor.

Ben aylık olarak rapor çekmem gerekiyor. Ortalama aylık 200 farklı firma bazında rapor çıkartıyorum bu excelden. Size ben sade halini ilettim excelin.

Normalde firma isimleri var A sütununda. Bu firmaların B sütununda sizlere sunduğum ilçelerde işleri oluyor ve bunların adetlerini tek tek sayıp adet bazında faturalandırıyorum.

Dolayısıyla daha seri bir yöntem bulmalıyım sanırım :(

Pivot table tam sizlik bence
Merhaba

Öneriniz için teşekkür ederim.

Pivot ile denedim, muhteşem oldu ancak ilçelerin yanına adetleri yazdıramadım. Eğer onu da ekteki gibi kırmızı rakamlarla belirttim. O kısımlara yazdırırsam eğer benim için muhteşem kolaylık sağlayacak.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    19.8 KB · Gösterim: 4
Pivot Tablo oluşturduğun sayfanın sağında açılan PivotTablo Alanları iletişim penceresinde Firma isimlerini Değerler, İlçe isimlerini Satırlar'a koy.

Pivot Tablo oluşturduğun sayfanın sağında açılan PivotTablo Alanları iletişim penceresinde Firma isimlerini Değerler, İlçe isimlerini Satırlar'a koy.
Bu seferde hangi ilçede kaç adet firma var. Onun sonucunu verdi. Olmadı yani.

Aslında bir önceki mesajımdaki görselde ilettiğim sonuç tam benim istediğim sonuç ancak sadece yanlarında kaçar adet olduğunu gösteremedik.

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Verdiğiniz çözümler mantıklı ancak işimi çözmedi. İlk mesajımda belirtmeyi unuttum benim suçum.

Sürekli veri girilen bir excel dosyam mevcut. Senelik ortalaması 60 bin satır tutuyor.

Ben aylık olarak rapor çekmem gerekiyor. Ortalama aylık 200 farklı firma bazında rapor çıkartıyorum bu excelden. Size ben sade halini ilettim excelin.

Normalde firma isimleri var A sütununda. Bu firmaların B sütununda sizlere sunduğum ilçelerde işleri oluyor ve bunların adetlerini tek tek sayıp adet bazında faturalandırıyorum.

Dolayısıyla daha seri bir yöntem bulmalıyım sanırım :(
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-İlçesay.xlsm
    79 KB · Gösterim: 9
Merhaba

Öneriniz için teşekkür ederim.

Pivot ile denedim, muhteşem oldu ancak ilçelerin yanına adetleri yazdıramadım. Eğer onu da ekteki gibi kırmızı rakamlarla belirttim. O kısımlara yazdırırsam eğer benim için muhteşem kolaylık sağlayacak.
Pivot table kullanımını biraz araştırın ;)

Bu da PowerQuery alternatifi.

1739889207113.png

Bu muhteşem oldu. Tam olarak çözüm olmadı ancak elimdeki verileri buraya yapıştırıp sonuç elde edip pivot table ile çıktı alabilecek konuma getirebildim.

Ellerinize sağlık teşekkürler.

Bir de bunu nasıl düzenleyebilirim, ufak değişiklik yapmam gerekecek.

Bu muhteşem oldu. Tam olarak çözüm olmadı ancak elimdeki verileri buraya yapıştırıp sonuç elde edip pivot table ile çıktı alabilecek konuma getirebildim.

Ellerinize sağlık teşekkürler.

Bir de bunu nasıl düzenleyebilirim, ufak değişiklik yapmam gerekecek.
Dosyada 3 farklı yöntemle sayılıyor formülle, pivot tablo ve makro ile siz hangisinde düzenleme yapmak istiyorsunuz

Geri