• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Sütundaki aynı değer

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar ustalarım şöyle bir sorunum var örenek

herhangi bir sütundaki alt altta olan değerimi formül ile "ok";"hata";
(a sütunu) B sütunu
1,50 1,90
1,50 1,90
1,50 1,90
1,25 1,90
1,50 1,90

bu şekülde 2 satırı yapabiliyorum birden çok satırı yapamıyorum bu ayrıca fılıtrelenmış değeride aramak için formülü nasıl yapabilirm offis 2024
=eğer;a1;a2;a3;a4;a5;"ok";"hata")

Merhaba,
Ben sorunuzdan hiç bir şey anlamadım. Ayrıca 2 satırı yapabiliyorum birden çok satırı yapamıyorum demişsiniz ya, 2 1'den çoktur.
Ha bir de ;
Oku da adam ol baban gibi, eşek olma.
Oku da adam ol, baban gibi eşek olma.
Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

Konu Sahibi
Merhaba,
Ben sorunuzdan hiç bir şey anlamadım. Ayrıca 2 satırı yapabiliyorum birden çok satırı yapamıyorum demişsiniz ya, 2 1'den çoktur.
Ha bir de ;
Oku da adam ol baban gibi, eşek olma.
Oku da adam ol, baban gibi eşek olma.
Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.
tamam usta sızin gıbı okuyamadık ama herkezın kendi dalında bır becerısı olabılır belkı bu dalda sızin becerınız olabılır fakat baska dalllardada sız benden gelıp egıtım alın o zaman bu cevabınızda bu şekilde cevablanmak en mantıksılıs olacak kısı kendını darı ambarında sanırmış ne yapalım sız oyle sanın yazdıgımdan anlayamdıysanız dahaaa cokkkkk calsımanız gerek bir ambarr ekmek yamenız lazımm kişilik konusundaaa

Konu Sahibi
Anlaşılmayan soruya, anlaşılmayan cevap vermişsiniz.
anlaşılmayacak ne var bunda sütun dakı değerler alt allta olan degerlerın eşit olup olmadıgı bir formül sordum 2 satırlı verıde formulle yapabılıyorum dedım ama birden cok satırda yapamadım dedım bunda anlaşılmayacak bır sey yokk kusura bakmayın ama neyse genede canınız sağolsun belki başka bir anlayan usta çıkar o yardımcı olur genede sağolun teşekür ederim

Havalar ısındı, gerginlik yapıyor galiba.
C2 hücresine aşğıdaki formülü yazın, aşağı doğru çoğaltın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Davetiye,
SAYGI, SEVGİ, HOŞGÖRÜ...

AO Sütunu 2,50 göre filtrelemişsiniz, bu değerler aynı olduğuna göre neyi neyle karşılaştıracaksanız.
Sadece AO sütunundaki verileri yeni bir dosyanın A sütununa aktarıp, olması gereken değerleri B sütununa formülsüz manuel olarak yazın.

bu dosyayı gondersem yaklaşık boyutu 261 mgbayt yuklenmıyor yani o yüzden dosya yükleyemedim
Dosyanızı 7-Zip ile sıkıştırıp gönderirseniz arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaktır size. Yada dosya transfer siteleri kullanın.

Konu Sahibi
AO Sütunu 2,50 göre filtrelemişsiniz, bu değerler aynı olduğuna göre neyi neyle karşılaştıracaksanız.
Sadece AO sütunundaki verileri yeni bir dosyanın A sütununa aktarıp, olması gereken değerleri B sütununa formülsüz manuel olarak yazın.
hocam fılıtreledıgım alanın altına formülü yazıp ve daha sonra sağa cektıgımde ok ve hatalı olanları görerek okey olanları görmek ve ona göre bir işlem yapmak amacım bu bazen 3 de olabılıyor bazen 8 de olabıliyor

Hangi satırların filtrelenmiş olduğu formülle tespit etmek mümkün değil. Makro ile yapılabilir ama #13 mesaja bahsettiğim örnek dosyayı ekleyin. Hangi sütuna göre filtreleme yapıyorsunuz, belirtin.

Geri