• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Sütun Seç, Çapraz Eşleştir formülü ile aynı tarihlerdeki veriyi 1 kere getirme

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
136
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Bir sorunum daha var muhtemelen sayın Korhan AYHAN bey'in formül mantığı ile ;

Extra Posting sayfamda ki AA sütununa Extra Posting sayfamda ki V sütunu ile forecast sayfamdaki z sütununda ki tarihleri karşılaştırarak forecast sayfamdaki I sütunundaki TOPLAM kişi sayılarını toplayarak getirebilir miyiz?

Eğer örnek verecek olursam ;

Forecast sayfamdaki 2024-10 olarak filtreledim.

1743682744316.png

Bunun toplam kişi sayısı ; 20.116

1743682777721.png

Bu rakamın yine ay bazında bir kere olmak kaydıyla bütçe rakamlarında yaptığımız gibi extra posting sayfamdaki ay-yıl karşılığı olarak AA sütununa 1 kere yazmasını istiyorum.

1743682968030.png

Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Sayın Korhan AYHAN ,

Extra Posting konaklama sayılarını getirirken yanlış mantık yaptım sanırım.

Çünkü ben şimdi onu özet tabloya döktüm ve dilimleme kullandım ve dilimlemeleri rapor bağlantısı yaptım.

Ay yıl seçimi yapıyorken sorun yok işaretlediğim yerde konaklamalar geliyor ama,

1743744249707.png

Ekstra kategoride Yiyecek ve İçecek seçimi yaptığımda toplam kişileri getirmiyor bu da ben bunları grafiğe döktüğüm zaman verileri getirmeyecek anlamına geliyor. Dilimleme kullanarak grafikli dashboard yapmak istiyorum.

1743744354950.png

Merhaba,

Formülde Ekstra Kategorisi kullanılmadığı için böyle bir dilimleyiciyi kullandığınızda doğal olarak doğru sonuca ulaşamazsınız.

2024-6 dönemi için filtre uyguladığımda birden fazla "Ekstra Kategorisi" bulunuyor. Aynı döneme ait Foracast sayfasında toplam 22.864 kişi görünüyor.

Siz dilimleyici ile dönem seçince doğru kişi sayısına ulaşıyorsunuz.

Benim burada size sorum şu olur;

İşin içine "Ekstra Kategorisi" girince bu kişi sayısı hangi kategorilere bölünmeliki doğru toplamı görebilelim?

Geri