• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Sütun Grafikte İnce Ayar Yapma Sorunu

zafersumeyra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Ekte görüldüğü gibi grafiğin dikeyde oku verilerden uzaklaştıramıyorum. ayrıca verilerin adlarını okların ucuna yazamıyorum. aramadığım site, sormadığım yapay zeka kalmadı. bunu grafik tasarım programında yapabiliyorum ama office'de yapmak istiyorum. bir bana bu imkansız desin vazgeçeyim ya da varsa bilen beri gelsin helal olsun diyeyim!

Ekli dosyalar

• Sütun Grafik.JPG
    Sütun Grafik.JPG
    29.1 KB · Gösterim: 8
  • Sütun Grafik2.JPG
    Sütun Grafik2.JPG
    17 KB · Gösterim: 7
Konu Sahibi
Acaba ek görseldeki aktif olmayan ayarlarla mı alakalı? Burayı bir türlü aktif edemedim?

Ekli dosyalar

• Sütun Grafik3.JPG
    Sütun Grafik3.JPG
    22.7 KB · Gösterim: 6
Ekte görüldüğü gibi grafiğin dikeyde oku verilerden uzaklaştıramıyorum. ayrıca verilerin adlarını okların ucuna yazamıyorum. aramadığım site, sormadığım yapay zeka kalmadı. bunu grafik tasarım programında yapabiliyorum ama office'de yapmak istiyorum. bir bana bu imkansız desin vazgeçeyim ya da varsa bilen beri gelsin helal olsun diyeyim!
Resimdeki yerden sınırlar kısmında alt ve üst sınıra istediğiniz bir değer yazın.
Screenshot_91.png

Sayın 52779 hocamız aktif olunca mutlaka bakacaktır.

Konu Sahibi
Resimdeki yerden sınırlar kısmında alt ve üst sınıra istediğiniz bir değer yazın.
Ekli dosyayı görüntüle 34014

Ekli dosyayı görüntüle 34014
İlginz için teşekkür ederim ama bu sadece değerleri arttırıp azaltıyor. benim sorunum bu değil. ekteki görselde anlattığım gibi rakamla okun arasını açamıyor okun ucuna veri etiketi ekleyemiyorum. verdiğim örnek LGS sınav kitapçığından bir grafik. Bunu ekstra bir tasarım programı ile yaptıklarını düşünmüyorum. ileri düzey office eğitimlerinde bile bunu anlatan / bilen yok. sorunu grafik araçları ile hallettim ama bunun word/excel ile çözümünü çok merak ettim inan. Yine de uğraşınızdan dolayı Allah razı olsun

Ekli dosyalar

• Sütun Grafik5.JPG
    Sütun Grafik5.JPG
    53.6 KB · Gösterim: 4
İlginz için teşekkür ederim ama bu sadece değerleri arttırıp azaltıyor. benim sorunum bu değil. ekteki görselde anlattığım gibi rakamla okun arasını açamıyor okun ucuna veri etiketi ekleyemiyorum. verdiğim örnek LGS sınav kitapçığından bir grafik. Bunu ekstra bir tasarım programı ile yaptıklarını düşünmüyorum. ileri düzey office eğitimlerinde bile bunu anlatan / bilen yok. sorunu grafik araçları ile hallettim ama bunun word/excel ile çözümünü çok merak ettim inan. Yine de uğraşınızdan dolayı Allah razı olsun
Attigim resimde kırmizi ile isaretledigim yerde birim cizgileri var. Resimde 4 yaziyor sizin grafige gore onu degistirin

Konu Sahibi
Attigim resimde kırmizi ile isaretledigim yerde birim cizgileri var. Resimde 4 yaziyor sizin grafige gore onu degistirin
Birimler bölümündeki ikincil değeri değiştirdiğimde dikey sütundaki sayıların aralığını genişletip daraltıyor. Göndermiş olduğum görselde dikkat ederseniz "30" değeri okun (x ekseninin) bir kaç cm altına denk geliyor. yani amaç en üstteki değeri dikey eksenin altına doğru çekmek. Çözümünüzü yanlış mı anladım bilmiyorum volki_112 ama umarım anlatabilmişimdir. Tekrar teşekkür ederim. İşin rast gelsin.

Ekli dosyalar

• Sütun Grafik.JPG
    Sütun Grafik.JPG
    29.1 KB · Gösterim: 0
Geri