• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sütun Değişiklikleri Makro Düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
885
Excel V
Office 2016 TR
Merhabalar
Daha önce excel ile ilgili bir sorunumuz forumdaki arkadaşlar her zaman olduğu gibi çözüm olmuştu tekrardan teşekkür ederim
ihtiyaçlar değişince tabloda değişiklikler yapmak durumunda kaldım ancak makro bilgim hiç olmadığından düzenleyemedim (biraz uğraştım beceremedim) yardım cı olursanız sevinirim

eski (veri aldığı yer) Yeni (veri alması gereken yer)
B Sütün-----------------------------------------A sütünu
C Sütün-----------------------------------------M sütünu
D Sütün-----------------------------------------Q sütünu
E Sütün-----------------------------------------I sütünu
F Sütün-----------------------------------------S sütünu

Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Merhaba,
Kodlarınızın içerisinde cells(1,2) türü kod varsa ya da şöyle söyleyeyim cells(a,b), burada a satır numarasını, b ise sütun numarasını temsil eder. (a,b 'yi örnek teşkil etsin diye verdim, farklı da olabilir), Sütun numarasını temsil eden sayılar 1="A" sütununu, 2="B" sütununu..... temsil eder.
Kodunuzda B sütunundan veri aldığını söylemişsiniz. o halde cells(x,2) "B" sütunu olacaktır. Bunu cells(x,1) yaparsanız "A" sütunundan veriler alınır.

Yine kodunuzda cells olarak değil de Range("B" & x) gibi bir ifade varsa, bu "B" sütunun x'inci satırı anlamına gelir. Bunu da Range("A" & x) olarak değiştirirseniz B sütunundan aldığı veriyi artık A sütunundan alacaktır.

Diğerlerini de bu örneğe göre güncelleyebilirsiniz.

hocam ilginiz için teşekkür ederim
eski dediğim excel örneğinde F sütununda yapmış işlemini s olması gerken excel örneğindeki S sütununda olması gerekiyor o işlemi G de yapıyor sanırm

makrodaki g yerine s yazınca düzeldi sanırım
kontrolleri yapıp dönüş yapayım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri