• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sürekli kalan bakiyeden düşsün

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

themz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar merhaba. ben ufak caplı bir cari hesap yapmaya çalışıyorum. resimde goruldugu gibi anlaşılan fiyat üzerinden yapılan ödemeyi düştüm kalan bakiye sonra verilmiş. müşteri tekrar ödeme yaptı yine yapılan ödeme bölümüne girdim ama -5875 olarak alıyor. bunu nasıl düzeltebilirim. yani anlaşılan fiyat üzerinden alıp ödeme yaptıkça düşmesini ve son kalan baliye kısmına yeni değeri vermesini istiyorum
Ekran görüntüsü 2025-04-07 112530.png

Çözüm
Hocam dediğiniz gibi oluyor ama anlaşılan yeni bir fiyat eklediğimde hemen yanıındaki f bölmesine deger girince vermiyor. altına ekleyince veriyor. neden acaba.
Yürüyen bakiye sistemlerinde alacak ve borç için ayrı satırlarda işlem yapılır. Ama ben aynı satırda yapacağım diyorsanız =EĞER(VE(E4="";F4="");"";H3+E4-F4) şeklinde kullanabilirsiniz.
H4 Hücresine aşağıdaki şekilde formülü düzeltin ve aşağıdaki satırlara çoğaltınHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
H4 Hücresine aşağıdaki şekilde formülü düzeltin ve aşağıdaki satırlara çoğaltınHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Ekran görüntüsü 2025-04-07 154329.png,
hocam sizin dediğiniz gibi yaptığımda ise alta komple o değeri veriyor. ben anlaşılan fiyat girince yada yapılan ödeme girince çıkmasını istiyorum.

Hocam dediğiniz gibi oluyor ama anlaşılan yeni bir fiyat eklediğimde hemen yanıındaki f bölmesine deger girince vermiyor. altına ekleyince veriyor. neden acaba.
Yürüyen bakiye sistemlerinde alacak ve borç için ayrı satırlarda işlem yapılır. Ama ben aynı satırda yapacağım diyorsanız =EĞER(VE(E4="";F4="");"";H3+E4-F4) şeklinde kullanabilirsiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
cok teşekkür ederim bu sefer oldu. ellerinize sağlık ilgilerinizden dolayı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri