• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü SUM OFFSET formülüm hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

HOSTES09

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
İyi günler diliyorum
B33 ile B43 arasındaki hücrelerimde bulunan değerler var, aynı aralıkta 11 satır eklediğim zaman (B44 ile B54 arası); B24 ile B32 arasındaki değerlerimde eklenen satırlar toplanması gerekiyor. tekrar tekrar 1 yıl boyunca ekleme yapmam gerekiyor.
formülüm; =SUM(B34:OFFSET(B43,-1,0))
Hata sebebi toplama yapmak istediğim satırların hepsi alt alta değil ve değişken değerler olduğu için sanırım.
Yanlış formül kullanıyor olabilirim.
Ekteki dosya üzerinden sorunumu paylaşayım
B24 hücresine B35 hücresindeki değer+
(B43 satırından sonra eklenecek olan 11 satırdaki B46 oluyor)+
(B54 satırından sonra eklenecek olan 11 satırdaki B57 oluyor)+
böyle böyle devam ederse ben hangi formülü kullanmalıyım?
Yıl başından yıl sonuna kadar eklenecek hep 11 satır ve ben eklenecek 11 satırın 3.satırını toplamak istiyorum
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba
Aşağıdaki formül Dizi formülüdür.Formülü Ctrl+Shift+Enter ile bitirmeniz gerekir. Dosyanızda uyguladım. Çalışıyor. Ancak B24 ve aşağısı hücrelerde B24 B35 vb. hücreleri referans gösterirseniz Döngüsel Hata oluşur. Toplamların yapıldığı hücrelere değerleri çekmeniz gerekir. Formülün çalıştığını göstermek için sutunu temizleyerek elle işlem yaptım.
Kod:
=TOPLA($B$25:$B$2501*(MOD(SATIR($B$25:$B$2501)-SATIR($B$24);11)=0))

=SUM($B$25:$B$2501*(MOD(ROW($B$25:$B$2501)-ROW($B$24),11)=0))
Sorunuzu çözmeye yardımcı olayım dedim ama gerçekten ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Dosyanızda 23-32 satırlar arası aylık veri mi her ay alt alta bir 11 satır daha mı gelecek. Ve siz TOPLAM GELEN BOY bulmak istiyorsanız etopla formülünü uygulayın A sütununda içinde toplam gelen boy kelimesinin geçtiği satırlarda ki toplam boy gibi neden kaydır ile uğraşıyorsunuz çünkü henüz eklenmemiş ayları kaydır ile yanlış sonuca vardırmaz mı sizi . Yada ben mi soruyu yanlış anladım tam çözemedim

Kod:
B24==ETOPLA(A1:A1000;"GELEN BOY";B1:AF1000)
Bu formülle işiniz görülmüyor mu ? Bir deneyin

Merhaba
Aşağıdaki formül Dizi formülüdür.Formülü Ctrl+Shift+Enter ile bitirmeniz gerekir. Dosyanızda uyguladım. Çalışıyor. Ancak B24 ve aşağısı hücrelerde B24 B35 vb. hücreleri referans gösterirseniz Döngüsel Hata oluşur. Toplamların yapıldığı hücrelere değerleri çekmeniz gerekir. Formülün çalıştığını göstermek için sutunu temizleyerek elle işlem yaptım.
Kod:
=TOPLA($B$25:$B$2501*(MOD(SATIR($B$25:$B$2501)-SATIR($B$24);11)=0))

=SUM($B$25:$B$2501*(MOD(ROW($B$25:$B$2501)-ROW($B$24),11)=0))

Ekli dosyalar

Çözüm
İyi günler diliyorum
B33 ile B43 arasındaki hücrelerimde bulunan değerler var, aynı aralıkta 11 satır eklediğim zaman (B44 ile B54 arası); B24 ile B32 arasındaki değerlerimde eklenen satırlar toplanması gerekiyor. tekrar tekrar 1 yıl boyunca ekleme yapmam gerekiyor.
Hata sebebi toplama yapmak istediğim satırların hepsi alt alta değil ve değişken değerler olduğu için sanırım.
Yıl başından yıl sonuna kadar eklenecek hep 11 satır ve ben eklenecek 11 satırın 3.satırını toplamak istiyorum
Şimdiden teşekkürler.
Sorun çözüldü
Aradığım cevap geldi
Herkese teşekkür ederim
Kod:
=ETOPLA($A25:$A10000;"GELEN BOY";B25:B10000)
CSS:
=ETOPLA($A46:$A10000;"SATILAN BOY";B46:B10000)
İyi günler diliyorum
Şimdiden teşekkürler.
CSS:
=ETOPLA($A46:$A10000;"SATILAN BOY";B46:B10000)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri