FYMVYU
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhabalar Ben stok takip programı oluşturdum excelde .ilk sayfamın adı StokListesi ikinci sayfamın adı StokHareketListesi . StokListesinde A2 TARİH B2 ÜRÜN GRUPLARI C2 MARKA D2 ÜRÜN ADI E2 BİRİM F2 BAŞLANGIÇ STOK G2 MEVCUT STOK H2 AÇIKLAMA I2 SERİ NO.StokHareketListemde A2 TARİH,B2 GİRİŞ,ÇIKIŞ,C2 ÜRÜN GRUPLARI D2 SERİ NO E2 MARKA F2 ÜRÜN ADI G2 TESLİM EDEN H2 TESLİM ALAN I2 ADET J2 SİPARİŞ NO K2AÇIKLAMA.istediğim özelliklere göre makro kodu yazdır.ayrıca bu makro kodunu her çalıştırdığımda tüm stok hareket listesi için değil sadece giriş çıkış yaptığım satır için gerçkleştirsin.Giriş İşlemi: Seri numarası stok listesinde yoksa yeni bir satır ekler.ve tarihi ürün grubu marka ürün adı ve mevcut stoğa giriş yaptığı adet kadar adet kısmına girer.Ve bu giriş işlemini stok listemde en son üründen sonra eklesin Çıkış İşlemi:Seri numarasıyla eşleşen satırı bulur.Mevcut stoktan çıkış yapılan adet kadar çıkış yapılır ve sadece o seri numarasını içeren satırı siler. VE aynı marka ve aynı ürün adından 2 kere girilmiş ve ikiisininde seri no ları farklıysa seri nosuna göre mevcut stoktan düşsün örneğin ürün grubuna perçin girdim marka abc ürün adı abc perçin seri no su 794515-mgf mevcut stok 700.Yine ürün grubuna perçin perçin girdim marka abc ürün adı abc perçin seri no su 1234567-fgg mevcut stok 800 girdim diyelim ben çıkış işlemi yaparken 1234567-fgg bu seri nosunu girdiğimde sadece bu seri noya ait olan stoktan eksilsin.aynı ürün adı ve marka oldukları için ikisinin stoğundan da eksilmesin sadece seri nosuna göre eksilsin.Bunları yapabileceğim bir kod yazabilir misiniz çok önemli