Merhabalar,
benim 3 adet excel dosyam bulunmakta.
1)Üretim listesi
Burada üretilecek olan ürün ve adedi bilgisi bulunmakta
2)Ürün ağacı
Burada üretilecek 1 ürün için hangi malzemeler gerekli onun listesi bulunmakta
3)Stoklar
Burada ürün ağacındaki malzemelerin depo stokları bulunmakta
Yapmaya çalıştığım şey ise;
Üretim listesindeki "A1" de bulunan "Ürün Kodu" nu alıp , Ürün ağacı dosyasında bu ürün koduna bağlı kaç satır "Malzeme Türü" gerekli bunu Üretim listesi dosyasındaki "Sonuç" sayfasına her bir malzeme türü için alt alta satırlara yazdırıp, Bu malzeme türü kodlarını "Stok" dosyasında aratıp o malzemenin stoklarda kaç adet olduğunu çekmek.
Bunu çektikten sonra üretilmesi gereken adedi stoktaki malzeme adetleri karşılıyormu bunun hesabını yapmak.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Farklı dosyalardan veri almak ve 1 ürün için birden fazla satırı ona bağlamak konusunu algılayamadım.Şimdiden teşekkürler
Bahsi geçen excel dosyaları ektedir.
benim 3 adet excel dosyam bulunmakta.
1)Üretim listesi
Burada üretilecek olan ürün ve adedi bilgisi bulunmakta
2)Ürün ağacı
Burada üretilecek 1 ürün için hangi malzemeler gerekli onun listesi bulunmakta
3)Stoklar
Burada ürün ağacındaki malzemelerin depo stokları bulunmakta
Yapmaya çalıştığım şey ise;
Üretim listesindeki "A1" de bulunan "Ürün Kodu" nu alıp , Ürün ağacı dosyasında bu ürün koduna bağlı kaç satır "Malzeme Türü" gerekli bunu Üretim listesi dosyasındaki "Sonuç" sayfasına her bir malzeme türü için alt alta satırlara yazdırıp, Bu malzeme türü kodlarını "Stok" dosyasında aratıp o malzemenin stoklarda kaç adet olduğunu çekmek.
Bunu çektikten sonra üretilmesi gereken adedi stoktaki malzeme adetleri karşılıyormu bunun hesabını yapmak.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Farklı dosyalardan veri almak ve 1 ürün için birden fazla satırı ona bağlamak konusunu algılayamadım.Şimdiden teşekkürler
Bahsi geçen excel dosyaları ektedir.