• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eğitim Stok Değerleme Yöntemleri (FIFO, Hareketli ve Tartılı Ortalama) Analizi

Zeki Gürsoy

Excel Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar... Umarım başlığı doğru yere açmışımdır; değilse yönetim taşıyabilir.

Muhasebecilerin işine yarayacak, stok değerleme yöntemlerini yanyana görebileceğiniz kütühane (dll) hazırladım. VBA kodlarının yavaş oluşu, daha önemlisi büyük diziler söz konusu olduğunda bellek sorunlarının Excel'in yanıtsız kalmasına neden olmasından dolayı hazırlanmıştır.

Kullanım:
Ekli arşivde iki adet Excel ve dll dosyaları bulacaksınız. Sistem klasörüne harici dll atmak istemeyebilir veya yetkiniz olmayabileceğinden örnekler bunun üzerine kurgulanmıştır.

Eğer dll'leri sistem klasörüne atacaksanız (Office 32/64 durumuna göre);
x64 içindekini -> System32 içine,
x86 içindekini -> SysWOW64 içine atın.

Bu durumda, Auto__Open ve Workbook_Open metotlarına ihtiyacınız olmaz.

Örnekler dosyanın yanında olması durumuna göredir. "Maliyet Test (WinAPI).xlsb" dosyası Dll fonksiyonlarına göre, "Maliyet Test (Early-Bind).xlsb" ise Dll'in referans olarak eklenerek çalışır. Unutmayın ki, erken bağlama yöntemi işlemcinin o anki durumuna göre %30 ile %70 arasında hız performansı kazandırır. Sonuçlar ise CSV olarak çıkar.

Kullanım ile ilgili sorun yaşarsanız, önerileriniz veya hatalı hesaplama bulursanız bu başlık altında iletiniz. Dll kaynak kodu da eklenmiştir.

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

• Stok_Degerleme_Ornek.7z
    376.2 KB · Gösterim: 7
  • MaliyetLib_C_Sharp.7z
    2.6 MB · Gösterim: 7
Geri