• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü SQL ve Excel Baglantısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ramazankaya89

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Calısmakta olduugm sırkette server sunucusu var ve kullanılan erp programı bu sunucuya verılerı yazıyor ben ıse program uzerınden calısarak verılere erısıyorum excele dırek sorguları ve database ı baglamak ıcın ole db olarak mı ayar yapmam gerekıyor bu konuda destegınızı rıca edıyorum ılk defa yapacagım bır ıslem olacak verılerı dogrudan excele nasıl alabilirim asıl ulasmak ıstedıgım nokta burası
tesekkurler

Çözüm
Merhaba.

Veri tabanıyla çalışmak yeni başlayanlar için biraz sıkıntılı olabilir, sonuçta ERP programının verileri aynı veritabanına kaydediliyor. ERP programıyla Aynı anda yazama ve okuma gibi işlemler sıkıntı çıkartabilir.

Benim tavsiyem, Programcınız ile konuşun, size Kopya bir veri tabanı açsın. Asıla ERP programı kaydetsin, kopyayı kendisi oluştursun sizde kopyaya erişim yaparak güvenle istediğiniz sorguyu oluşturarak istediğiniz verileri çekin.

Excell kullanarak yapmak istediğiniz için önerdiğim yol bu. Bence en uygunu; ERP programları zaten istenen raporları hazırlamaları için kullanılıyor. Hangi raporu istiyorsanız direk program içinden de alabilirsiniz. Hem daha kolay hem de anlık verileri içereceğinden daha doğru sonuçlar...
Merhaba.

Veri tabanıyla çalışmak yeni başlayanlar için biraz sıkıntılı olabilir, sonuçta ERP programının verileri aynı veritabanına kaydediliyor. ERP programıyla Aynı anda yazama ve okuma gibi işlemler sıkıntı çıkartabilir.

Benim tavsiyem, Programcınız ile konuşun, size Kopya bir veri tabanı açsın. Asıla ERP programı kaydetsin, kopyayı kendisi oluştursun sizde kopyaya erişim yaparak güvenle istediğiniz sorguyu oluşturarak istediğiniz verileri çekin.

Excell kullanarak yapmak istediğiniz için önerdiğim yol bu. Bence en uygunu; ERP programları zaten istenen raporları hazırlamaları için kullanılıyor. Hangi raporu istiyorsanız direk program içinden de alabilirsiniz. Hem daha kolay hem de anlık verileri içereceğinden daha doğru sonuçlar alırsınız.

İstediğiniz işlemlerin uzun yolu da şu. Programdan Excel raporları alın. Örneğin, Fatura detay raporu, Banka hareketleri, çek senet raporu vs. Daha sonra excel verileriyle çalışın. Formüller , Vba ortaya karışık işlemlerle hem kendinizi geliştirmiş olursunuz hem de aklına geldiği gibi düzenlemeler raporlar gerçekleştirebilirsiniz. ERP nin kendi raporlarının hazırlanması zaman ve maliyet oluşturabilir çünkü.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri