• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü SQL de istenilen verileri getirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

dogan.importexport

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Selamlar

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

bu kod ile ben ödenecek ekstreleri çekiyorum. sql den. A sütünuna denk gelen kodlar var. Ben istiyorum ki sql den çekerken 320 ile başlayanları getirsin excele sadece. Çünki çok kod geliyor ve ben excel de ayırmak zorunda kalıyorum. Bunu yapmamız mümkün müdür.

Selamlar

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

bu kod ile ben ödenecek ekstreleri çekiyorum. sql den. A sütünuna denk gelen kodlar var. Ben istiyorum ki sql den çekerken 320 ile başlayanları getirsin excele sadece. Çünki çok kod geliyor ve ben excel de ayırmak zorunda kalıyorum. Bunu yapmamız mümkün müdür.
Mümkün fakat alan adlarınızı bilmemiz gerekir.

% işareti çalışmazsa * da denenebilir

Çözüm
Konu Sahibi
Listboxta verileri sağa yaslamayı becerirsem bu kodu monte edeceğim. İnşallah tam bitirdiğim de de site de paylaşacağım. sayenizde epey farklı kod ve uygulama yapabildim. parçaları birleştirmem lazım.

Listboxta verileri sağa yaslamayı
bunun doğrudan bir yolu yok diyebiliyorum
en fazla diyelim ki o alan en fazla 15 hane ise
Space$(15-len(veri)..... tarzı farklı bir yöntem ve belli başlı bir kaç font türüyle yapınca sağa dayalı gibi gösteriyor

Konu Sahibi
Ben şuan yaptığım çalışmada hep listbox kullandım. Şuana kadar yazdığım kodlarda toplu olarak listbox1 yerine listview1 olarak değiştirsem (tabi listboxu kaldırıp listviewi koyacağım userform a.) sorunsuz çalışırmı baştab sona değişiklik uzun sürer çünki.

listboxu kaldırıp listviewi koyacağım userform a
listbox ile listview'in yapıları ve veri alma yöntemleri çok farklı diye biliyorum
listbox doğrudan veri alabilirken listview için her satır ve sütun için hücre bazında veri girebiliyorsunuz galiba
verileri recordset ile alıyorsanız çok şey değiştirmeniz gerekebilir ama
eğer zaten verilerinizi döngüyle alıyorsanız bir kaç ufak değişiklik yeterli olabilir

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri