• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sql benzersiz liste sorgusunun accesden veri almasının kasması.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

erdem dağ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
27
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Değerli ustlarım değerli büyüklerim herkese merhabalar.
Excel ile accesden benzersiz listeleme ile sql koduyla liste çekiyorum ve kodlar canavar gibi çalışmakta hiç sorun yok sadece kasıyor. Accesden Last metodu ile kasmadan sonuç elde ediyorum ama oda bazen en son değeri ya alıyor ya almıyor kafasına göre. Şu anki kullandığım sorgu kodları canavar canavar süper ama kasıyor :(

Sizlerden ricam abilerim: Sorguyu kasmadan çalıştırmakla beraber listeleme yaparken sadece (accesde kolonu var aktif / pasif kolonu) aktif stokları listelenmesi için desteğinizi saygı ve sevgilerimle rica ederim değerli abilerim ustalarım :)

Çözüm
Bu arada yapay zeka alttaki gibi access sorgu verdi sorgu tasarımda sql sorgusuna ekleyip çalıştırdım accesstede aynı yavaş çalışıyor.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba.
Bende fazla anlamıyorum accessten ama bildiğim access içinde sorgu çalışınca hızlı oluyor.
Yani accesste bir sorgu ekleyin ve adını STOK Sorgu verin.Excel sorguyuda alttaki gibi yapıp deneyin hızı.

HTML:
C#:

Bu arada yapay zeka alttaki gibi access sorgu verdi sorgu tasarımda sql sorgusuna ekleyip çalıştırdım accesstede aynı yavaş çalışıyor.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba.
Bende fazla anlamıyorum accessten ama bildiğim access içinde sorgu çalışınca hızlı oluyor.
Yani accesste bir sorgu ekleyin ve adını STOK Sorgu verin.Excel sorguyuda alttaki gibi yapıp deneyin hızı.

HTML:
C#:
Üstadım merhaba :) Abi bu kod evet hızlı süper. Abi sorguyu her çalıştırdığımda ana tablodan güncel veri alır değil mi abi ? yani accese sorguyu girip elle güncellemek gerekmez değil mi abi ? Makroyu excelde tıkladım mı sorgu ana tablodan güncel halini alır mı üstadım ?

Tam bilmiyorum ama sql sorgu tablosunda ne varsa onu alır.
En gqrantisi bir kere accessi açıp tablodan güncel veriler sorgu tabloya aldırmak.

Tam teferrutlı access olaylarını bilen bu forumda 3 yada 4 kişi var.Onlarda yazar diye tahmin ediyorum esasen abey.

Yada tabloyu bölüp ilişkilendirnek gibi işlemler yapılsa bence sorgu daha pratik olur ama dediğim gibi fazla anlamıyorum accessten üstadım.

Konu Sahibi
Yada tabloyu bölüp ilişkilendirnek gibi işlemler yapılsa bence sorgu daha pratik olur ama dediğim gibi fazla anlamıyorum accessten üstadım.
üstadım ben mevcıt düzende kullanmaya devam edeyim. Bunada şükür. Sayın abim çok teşekkür ederim desteğin ve fikrin için. saygılar sevgile iyi akşamlar :)

Parça koduParça koduTanımSatıcıAlış fiyatıSatış fiyatıdurumuEn son hareketAdetkarsermaye
66666666666666
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
HataSatış fiyatı
988
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
YANLIŞ​
YANLIŞ​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
HataAlış fiyatıSatış fiyatıdurumusermaye
1721596638102.png
aşağıdaki kodu dener misiniz?
2 satırda belirtilen hataları verdi
sizin eklediğiniz kod ile önerdiğim kod arasındaki sonuçlar farklı çıktı

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Parça koduParça koduTanımSatıcıAlış fiyatıSatış fiyatıdurumuEn son hareketAdetkarsermaye
66666666666666
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
HataSatış fiyatı
988
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
YANLIŞ​
YANLIŞ​
DOĞRU​
DOĞRU​
DOĞRU​
YANLIŞ​
HataAlış fiyatıSatış fiyatıdurumusermaye
Ekli dosyayı görüntüle 27028
aşağıdaki kodu dener misiniz?
2 satırda belirtilen hataları verdi
Halil Y bey abi merhaba :)
Abi kodları göremedim sayın abim.

kusura bakmayın, eklediğimi sanıp yollamıştım)
HTML:
Kod:

ben dosya yolumu kendime göre değiştirmiştim, orayı düzeltmelisiniz
"Data Source=D:\Desktop\Benzersiz\DB.accdb;"
"Data Source=
SizinVTAdresiniz;"

kodu gönderdiğiniz VT'ye göre yazmıştım bende hata vermedi
ofis sürümünüz ne?

Konu Sahibi
Referans eklemedim
Hatta accessle ilgili referansları devre dışı bırakmıştım diye hatırlıyorum
Deneme amacli olarak Sorgu kodunuzu asagidaki kod ile değiştirip dener misiniz?
HTML:
SQL:

Konu Sahibi
Referans eklemedim
Hatta accessle ilgili referansları devre dışı bırakmıştım diye hatırlıyorum
Deneme amacli olarak Sorgu kodunuzu asagidaki kod ile değiştirip dener misiniz?
HTML:
SQL:
çalıştı: tüm tablo geldi.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri