• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Soru 22 : Haftalık Çalışma Saat Oluşturm Hak.

kpssteknik

Yeni Üye
Aldığı beğeni
26
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Paylaşmış olduğum ek dosyada Sayfa2 haftalık çalışma programı oluşturmak istiyorum Sayfa1 yer alan verilere göre başlama saati ve bitiş saatine göre eğitim konusu tabloya işlenmesini istiyorum.

Örnek olarak Eğitim Konusu BERAT1 saat 09.00 ile 10.00 tabloya gelsin ama tabloya gelirken 1 saat tabloda gozukmesini istiyorum örnek görsel tabloya ekledim.

Sayfa2 ilgili sekmede yer alan tablonun üst kısımda yıl hafta öncelik duruma gibi filtremeler yapılmasını istiyorum.

Öncelik formül sonra vba kodlama ile desteklerinizi bekliyorum

Sayfa2'deki kriterlerinizi seçip,
DOLDUR butonuna basınız.

Ekli dosyalar

Excel formülleriyle yaklaşımınızı şu şekilde değiştirebilirsiniz:
  1. Tarih ve Hafta Filtreleme
    • YIL() ve HAFTA() gibi formülleri kullanarak belirli yıl ve hafta numarasına uyan verileri belirleyebilirsiniz.
    • Örneğin, bir sütunda =YEAR(A1) ve =WEEKNUM(A1,2) gibi formüllerle yıl ve hafta numarasını hesaplayabilirsiniz.
  2. Saat Farkı Hesaplama
    • Saat farklarını bulmak için =TEXT(B1-A1,"hh:mm") formülü kullanılabilir.
    • Eğer dakika bazında hesaplama yapmanız gerekiyorsa: =((HOUR(B1)-HOUR(A1))*60 + MINUTE(B1)-MINUTE(A1)) / 30
  3. Veri Aktarma
    • Eğer VBA'daki gibi bir hücre eşleştirme yapmak istiyorsanız, MATCH() ve INDEX() formülleri ile bir karşılaştırma ve veri alma yapabilirsiniz.
    • Örneğin: =INDEX(A1:A100, MATCH(D1, B1:B100, 0)) gibi bir eşleşme formülü kullanabilirsiniz.
  4. Koşullu Doldurma
    • Belirli bir gün bazında verileri ayırıp hücreleri doldurmak için IF() ve CHOOSE() gibi formüllerden faydalanabilirsiniz.
Ancak, VBA'nin sunduğu döngüler ve hücreleri dinamik olarak değiştirme kabiliyeti formüllerle birebir yapılamayabilir. Eğer çok fazla hücre değiştirmek gerekiyorsa, yine VBA daha iyi bir seçenek olabilir.

Geri