• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Soru 09 - Kilitli , Şifreli Bölümde Tabloyu aktif etme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kpssteknik

Yeni Üye
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar ,

Korumalı yaptığım dosyada yani sekmede mevcut tablo formatına oluşmuyor veya Liste aktif hale gelemiyorum bu araştırdım şifreli yapıda olan sekmedeki tablolar çalışmıyormuş .

Benim İstediğim Sütün ve Başlıkları Değiştirme işlemi pasif hale nasıl getirebilirim ? Amacım sütün genişliği ve başlıkları engelleyici yapma ayrıca hücre içindeki formüller gözükmemesi önemlidir.

Önerilerinizi Bekliyorum.

Çözüm
Eğer sayfanızda makro yoksa sizin için formüller önemli ise aşağıdakileri adım adım yapın. İnşallah kafanız karıştırmamaşımdır.

Google E-Tabloları açalım.

Açılan ekranda ekranın en solundaki Boş kısmına tıklayalım.

E-Tablo ekranında Dosya kısmına tıklayıp açılan alt alta olan listeden Açkısmını seçelim.

Şimdi ekranda Yükle kısmını seçip bilgisayarımızdaki sayfaları gizlenmiş Excel sayfasını seçip yükleme yapalım.

Artık ekranımıza Sayfaları gizlenmiş Excel çalışma kitabı gelir.

Bu ekranda Google E-Tablolar sayfasının sol alt kısmına inelim.

Üst üste çizgili simgeye dokunalım. Bu simgeye dokunduğunuzda Tüm Sayfalar yazısızı görünür.

Bu simgeye dokunduğunuzda Excel deki tüm gizli sayfaları gösterir.

Daha bitmedi. Gizli...
Eğer sayfanızda makro yoksa sizin için formüller önemli ise aşağıdakileri adım adım yapın. İnşallah kafanız karıştırmamaşımdır.

E-Tablo ekranında Dosya kısmına tıklayıp açılan alt alta olan listeden Açkısmını seçelim.

Şimdi ekranda Yükle kısmını seçip bilgisayarımızdaki sayfaları gizlenmiş Excel sayfasını seçip yükleme yapalım.

Üst üste çizgili simgeye dokunalım. Bu simgeye dokunduğunuzda Tüm Sayfalar yazısızı görünür.

Daha bitmedi. Gizli sayfaları görmek için bir kaç güzel dokunuş yapmamız gerekecek.

Çizgili sayfaya dokunduğunuzda Excel deki gizlenmiş tüm sayfaları üst üstte sıralı olarak görünür.

Şimdi gizlenmiş ne kadar gizlenmiş sayfa varsa faremizle üstüne sırası ile tıklayalım.

Her tıkladığımız Excel gizli sayfalar görünmeye başlar.

Gizlenmiş sayfaları seçme işlemi bittikten sonra Dosya kısmına tıklayıp açılan listeden İndir kısmını seçelim.

İndir kısmında sağ tarafta açılan listeden Microsoft Excel (.xlsx) üstüne tıklayın ve dosyamız bilgisayarımıza iner.

Çözüm
Konu Sahibi

Daha bitmedi. Gizli sayfaları görmek için bir kaç güzel dokunuş yapmamız gerekecek.

Çizgili sayfaya dokunduğunuzda Excel deki gizlenmiş tüm sayfaları üst üstte sıralı olarak görünür.

Şimdi gizlenmiş ne kadar gizlenmiş sayfa varsa faremizle üstüne sırası ile tıklayalım.

Her tıkladığımız Excel gizli sayfalar görünmeye başlar.

Gizlenmiş sayfaları seçme işlemi bittikten sonra Dosya kısmına tıklayıp açılan listeden İndir kısmını seçelim.

İndir kısmında sağ tarafta açılan listeden Microsoft Excel (.xlsx) üstüne tıklayın ve dosyamız bilgisayarımıza iner.

Amacım Benim hazırlamış olduğum dosyaya ben şifreli yapımak ama şifreli olunca hazırlamış olduğum tablo veri eklediğimde tablo yapısı oluşmuyor ister istemezde malasef koruma altına alamıyorum alamadığımdan dolayı da sütün satır ve başlıkları yapısında indirin kişi her türlü değişiklik yapabilir.

Şuanki yazdıklarınızda yardımcı olamam. Beni aşar ama size yazdığım mesajda hangi tablo olursa olsun Google e-tablolar ve zoho.com/sheet ise üye girişi olmadan da tüm tablo şifre sayfa şifre formül gizlemende açılır. Bulut iyi ve kötü yanları da var. Şifreli görünmez sayfa yaptığınızda mutlaka bulut Google yada zoho.com gibi sitelerde deneyin ona göre gizli sayfalar da daha dikkatli olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca site de size mutlaka geri dönüyorum yapılır ama örnek Excel çalışma sayfası da olmalı…

Konu Sahibi
Şuanki yazdıklarınızda yardımcı olamam. Beni aşar ama size yazdığım mesajda hangi tablo olursa olsun Google e-tablolar ve zoho.com/sheet ise üye girişi olmadan da tüm tablo şifre sayfa şifre formül gizlemende açılır. Bulut iyi ve kötü yanları da var. Şifreli görünmez sayfa yaptığınızda mutlaka bulut Google yada zoho.com gibi sitelerde deneyin ona göre gizli sayfalar da daha dikkatli olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca site de size mutlaka geri dönüyorum yapılır ama örnek Excel çalışma sayfası da olmalı…

Örnek Dosya paylaşacğım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri