• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sorgulama ve rapor alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
İyi akşamlar ;
Yapmak istediğim teknik sayfasında "C" sütunda cihaz isimlerini ay olarak sorgulama yapması ve ve rapor sayfasına yazmasını istiyorum.
Rapor sayfasındaki örnek gibi yapılabilir mi?

Ekli dosyalar

• TEKNİK VE MİAD TAKİP PROGRAMI-SON.xls
    281 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Sayın arslanbey
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
RAPOR sayfasındaki A sütununda bulunan listedeki veriler, Teknik sayfasındaki D sütunundaki listede bulunan verilerin yinelenenleri kaldırılarak elde edilmiş listedir. Otomatiktir.
İyi akşamlar ;
Yapmak istediğim teknik sayfasında "C" sütunda cihaz isimlerini ay olarak sorgulama yapması ve ve rapor sayfasına yazmasını istiyorum.
Rapor sayfasındaki örnek gibi yapılabilir mi?
Teknik sayfasında c sütununa AY sütunu açtım. b sütunundaki tarihi METİN olarak aya eviriyor. Özet taplo ile rapor alabilirsin. ÖZETVERİ sayfasını inceleyin. teknik sayfasına veri girdiğiniz zaman özet veri taplosuna sağ tıklayıp yenile demeniz lazım.

Ekli dosyalar

320.5 KB · Gösterim: 3
Teknik sayfasında c sütununa AY sütunu açtım. b sütunundaki tarihi METİN olarak aya eviriyor. Özet taplo ile rapor alabilirsin. ÖZETVERİ sayfasını inceleyin. teknik sayfasına veri girdiğiniz zaman özet veri taplosuna sağ tıklayıp yenile demeniz lazım.
formülle yapmak istersen yine teknik sayfasındaki C sütunundaki ayları ve d sütunundaki adları baz alıyor
1730308001039.png
diğer hücrelere de uygulayın.

İlginizden dolayı teşekkür ederim yapmak istediğim bu şekilde değildi. Teknik sayfasında C sutun ekleme yapıldığında kodlar değişir kaydet dediğimde farklı yerlere kayıt yapar. Makro ile yapma şansımız var mı?

Sayın arslanbey
RAPOR sayfasındaki A sütununda bulunan listedeki veriler, Teknik sayfasındaki D sütunundaki listede bulunan verilerin yinelenenleri kaldırılarak elde edilmiş listedir. Otomatiktir.

Ekli dosyalar

341.5 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Sayın arslanbey
Emeğine sağlık teşekkür ederim sorunum çözülmüştür.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri