• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sonraki aya denk gelen hücrelerin renklendirilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
42
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Herkese kolaylıklar dilerim.
Ekteki dosyada A sütununda aylar var, bunlardan içerisinde bulunulan aydan sonraki aylara hizalarında denk gelen E,O sütunlarındaki verilerin renklendirilmesi gerekmekte. (Örneğin Kasım ayından sonraki aylarda E-O arası veriler renklendirilecek) Buna yakın bir formül var ancak, yetersiz ( =VE(E2<>""; TARİH(YIL(BUGÜN()); AY(TARİHSAYISI($A2 & " 1")); 1) > TARİH(YIL(BUGÜN()); AY(BUGÜN()); 1)) Dosyaya böyle bir formül uygularmısınız. İlgileneceklere şimdiden teşekkür ederim. Koşullu biçimlendirme ile mi olur, tam bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• Kitap1 - Kopya.xlsx
    27.3 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Sevgili hocam, C2 hücresindeki ay seçimi en altta toplam için kullanılmakta. Tablonun Aslında en sola ayları ben yazdım, birleştirilmiş hücrelerde olmaz diye. Formül A hücresini silip Birleştirilmiş hücrelerdeki aylara göre olmaz mı
Olmaz Ergün abi birleşmiş hücrede sadece ilk hücreyi alır diğer satırları almaz.
Ekteki dosyada A sütununda aylar var, bunlardan içerisinde bulunulan aydan sonraki aylara hizalarında denk gelen E,O sütunlarındaki verilerin renklendirilmesi gerekmekte. (Örneğin Kasım ayından sonraki aylarda E-O arası veriler renklendirilecek) Buna yakın bir formül var ancak, yetersiz ( =VE(E2<>""; TARİH(YIL(BUGÜN()); AY(TARİHSAYISI($A2 & " 1")); 1) > TARİH(YIL(BUGÜN()); AY(BUGÜN()); 1)) Dosyaya böyle bir formül uygularmısınız. İlgileneceklere şimdiden teşekkür ederim. Koşullu biçimlendirme ile mi olur, tam bilmiyorum.
Deneyin A sütununa ayları rakamla yazın. renklendirilecek hücreleri seçin. Koşullu biçimlendişrmeyi
1730809886210.png

Ekli dosyalar

• Kitap1 - Kopya.xlsx
    28.9 KB · Gösterim: 1
Özür dilerim, eksik bilgi vermişim, içerisinde bulunulan ay ve sonralkiler renklendirilecek

Deneyiniz;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Formül.xlsx
    26.6 KB · Gösterim: 3
Sayın Ergün,
En solda ayları tek tek yazmanıza gerek yok. Siz sadece sarı kırmızı renkteki C2 hücresinden ay seçimi yapacaksınız o kadar. Ben A ve B sütunlarını gizledim. Açıp bakabilirsiniz ama açık bırakmayın, tekrar gizleyin. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kitap1 - Kopya.xlsx
    31.3 KB · Gösterim: 2
Sevgili hocam, C2 hücresindeki ay seçimi en altta toplam için kullanılmakta. Tablonun Aslında en sola ayları ben yazdım, birleştirilmiş hücrelerde olmaz diye. Formül A hücresini silip Birleştirilmiş hücrelerdeki aylara göre olmaz mı

Olmaz Ergün abi birleşmiş hücrede sadece ilk hücreyi alır diğer satırları almaz.

Çözüm
Elinize sağlık, teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri