• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Son Dolu Sütunu Bulma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SEVGİ

Yasaklı Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
26
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar Arkadaşlar A İle H Sütunu Arasındaki Son Dolu Sütunu Eski Versiyonlara =MAK(SÜTUN(A:H)*(A:H<>""))Bu Formül İle Buluyorum Benim İstediğim 365 Versiyonlara Olmasını İstiyorum Yardımcı Olurmusunuz

Ekli dosyalar

• SON DOLU SÜTUN.xlsx
    12.5 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Sondurum(LASTCEL) fonksiyonu yerine
=MAK(FILTRE(SÜTUN(A:H), A:H<>"")) bunu denermisiniz.

=MAX(IF(A1:H1<>"", COLUMN(A1:H1)))
=IFERROR(MAX(IF(A1:H1<>"", COLUMN(A1:H1))), "Dolu sütun yok")

=MAK(FILTRE(SÜTUN(A:H), A1:H1<>""))
Bu formül, belirtilen aralıkta herhangi bir satırdaki dolu hücrelerin sütun numaralarını kontrol eder ve son dolu sütunun numarasını döner. Bu formülü Excel 365'te herhangi bir hücreye yazabilirsiniz ve doğru sonucu almanız lazım.

Bu formülleri lütfen denermisiniz
C:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu formül, metin içeren hücreleri de son dolu sütun olarak kabul eder. Metin içeren hücreleri son dolu sütun olarak kabul etmek istemiyorsanız, formülü şu şekilde değiştirebilirsiniz:

C:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu formül, ÇOKS fonksiyonunu kullanarak A ile H sütunları arasındaki boş olmayan hücrelerin sayısını hesaplar.
C:

Office365 bende olmadığı için deneyemiyorum.Siz denermisiniz

C:

Bu formül, metin içeren hücreleri de son dolu sütun olarak kabul eder. Metin içeren hücreleri son dolu sütun olarak kabul etmek istemiyorsanız, formülü şu şekilde değiştirebilirsiniz:

C:

Bu formül, ÇOKS fonksiyonunu kullanarak A ile H sütunları arasındaki boş olmayan hücrelerin sayısını hesaplar.
C:

Office365 bende olmadığı için deneyemiyorum.Siz denermisiniz
Sondurum coks tıp hangi formül anlamadım

Bu formül, belirtilen aralıkta herhangi bir satırdaki dolu hücrelerin sütun numaralarını kontrol eder ve son dolu sütunun numarasını döner. Bu formülü Excel 365'te herhangi bir hücreye yazabilirsiniz ve doğru sonucu almanız lazım.

Çözüm

Teşekkür ederim hocam lastcel formülü Türkçesi nedir selamlar

SONDURUM (ya da İngilizce Excel'de LASTCELL) gibi bir fonksiyon olup Excel'de mevcut değildir
5 nolu mesajdaki formüller işe yaradıı sorun çözüldümü ?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri