• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sıralama Kodu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
224
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba iyi günler,

Sıralamayı kodla yapmak istiyorum.

Sıralama yapmak istediğimde, yapılan sıralamadan emin olmak için, hatalı bir sıralama yapmamak için, sıralayacağım bölgeyi elle seçiyorum.

Sayfada en üst satır başlık satırıdır.
En üstteki hücrenin üzerine geliyorum.
Ctrl + Space yaparak sıralayacağım sütunu seçiyorum.
Sütun seçiliyken Ctrl + Shift + Space yaparak tüm sayfayı seçmiş oluyorum.

Sıralama kodunu yapabilir miyiz?

L sütununun seçilmiş olduğu örnek bir dosya ektedir, teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsm
    9.2 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Ekteki dosyada altında veri olan 1. Satırdaki bir hücrede çift tıklarsanız, o sütun küçükten büyüğe sıralanır, A2:N17 aralığındaki hücreler buna uyar.
Her sütun kendi içinde mi sıralanacak yoksa tüm veri bir sütuna göre mi sıralanacak?

Ekteki dosyada altında veri olan 1. Satırdaki bir hücrede çift tıklarsanız, o sütun küçükten büyüğe sıralanır, A2:N17 aralığındaki hücreler buna uyar.

Ekli dosyalar

• Örnek (1).xlsm
    18.2 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Her sütun kendi içinde mi sıralanacak yoksa tüm veri bir sütuna göre mi sıralanacak?

Hangi sütuna göre alanı seçersem, seçtiğim alan, o sütuna göre sıralanacak.

Alan seçmeden sıralama yapmak istemiyorum. Çünkü emin olamıyorum.

Hocam emeğinize sağlık. Talebim olan kodu, kısayol belirleyerek, genel olarak tüm dosyalarımda kullanacağım. Sıralama yaparken bölgeyi, örnek dosyadaki gibi elle seçiyorum. Aksi taktirde emin olamıyorum.

Elle filan seçmeyin, zaten, 1. Satırda çift tıkladığında bu seçim kaybolur.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri