• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü şifre oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hls06drm

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba;
Sizden ricam bana ekteki örnek tablomda olduğu gibi 0123456789 rakamlar ile ABCDEF harflerini kullanarak 16 karakterli şifreler yaratmak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
ÖRNEK ŞİFRELER
E2 5C D2 10 90 15 81 26
D9 B4 32 BF E1 AD 4F DD
D8 87 EE 4D 3B C4 E5 E4

A1 ile A1000 arasına rastgele şifre üretir. Kendiniz isteğinize göre değiştirin.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Kodu nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama benzersiz bir kimlik oluşturmak için aşağıdaki kod da gayet başarılı bir yöntem.
Not:Kod bana ait değil. Daha önceleri internette bulup işe yararsa diye arşivime almışım.

HTML:
Kod:

bunun makro konudu özel karakter içeren aşağıdaki gibi oluşturacak biçimde ayarlabilir misiniz
kcmr8-hıgkuZ-tycwag
qR*yA8SPwnRh3.S

bunun makro konudu özel karakter içeren aşağıdaki gibi oluşturacak biçimde ayarlabilir misiniz
kcmr8-hıgkuZ-tycwag
qR*yA8SPwnRh3.S
Kodun
HTML:
Kod:
kısmını
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin. Ürettiği şifrelere özel karakterler ekleyecektir.

HTML:
Kod:

Daha önce yazmış olduğum kodda ufak bir revize yaparak tekrar paylaşıyorum. Şifrede bulunmasını istediğiniz karakterleri GUID fonksiyonu içindeki keys değişkeni ile ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
HTML:
Kod:

Daha önce yazmış olduğum kodda ufak bir revize yaparak tekrar paylaşıyorum. Şifrede bulunmasını istediğiniz karakterleri GUID fonksiyonu içindeki keys değişkeni ile ayarlayabilirsiniz.
kodu çalıştıramadım :( excel dosyası olarak paylaşır mısınız ?

Dosya olarak paylaşıyorum. Bu yöntem karmaşık şifreler sunar fakat her bir şifrenin benzersiz olacağını garanti etmez.

Dosya olarak paylaşıyorum. Bu yöntem karmaşık şifreler sunar fakat her bir şifrenin benzersiz olacağını garanti etmez.
çok teşekkür ederim.zahmet olmazsa son birşey daha istesem bu şifreleri direk aşağıdaki gibi oluşturabilir miyiz.
kcmr8-hıgkuZ-tycwag

1. blok 5 karakter sonra "-" (Tire) 2. blok 6 karakter sonra "-" (Tire) ve son olarak 3. blok 6 karakter.

Çözüm
Merhaba;
Sizden ricam bana ekteki örnek tablomda olduğu gibi 0123456789 rakamlar ile ABCDEF harflerini kullanarak 16 karakterli şifreler yaratmak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
ÖRNEK ŞİFRELER
E2 5C D2 10 90 15 81 26
D9 B4 32 BF E1 AD 4F DD
D8 87 EE 4D 3B C4 E5 E4
Bu arada en başta sorduğunuz ile şimdiki yaptığımız arasında epey fark oldu. İlk sorduğunuz hexadecimal sayı sisteminde rastgele veriler istemekti. Nerede kullanacaksınız bilmiyorum ama ikisi arasındaki fark size sorun teşkil edebilir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri