• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Sgk sitesinden veri çekmek hk.

salanar

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
64
Excel V
Office 2007 TR
Konuyu Başlatan
Mevcut excel dosyasında veri al dediğimizde bilgileri çekiyor.

Cinsiyeti işaretliyor, doğum tarihini, hizmet başlama, ssk prim gününü doldurup gönder butonuna basıp gelen verileri ilgili kişinin hüclerine dolduruyor sırayla..

Benim burada yapmak istediğim işlemi daha hızlı nasıl yaptırabilirim? Yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

• Kitaps1.xlsm
    25 KB · Gösterim: 45
Sitedeki veriler Gayet normal bi hızda geliyor .. Böyle halka açık sitelerden banka sitelerinden vs.. bu hızda veri çekmek gayet normal..

Çözüm
hocam tarayıcı yüklenmediğinde vs sorun oluyor dedim acaba alternatif bir yöntem olabilir mi

Verileriniz hızlı şekilde geliyor. Chrome ile isterseniz selenium konusunu araştırın.

İnternetten veri çekme hızına dokunmanız çok mümkün olmayacaktır.
Lakin, hızı olumsuz etkileyen hususlardan biri, verilerin tek tek hücrelere yazdırılmasıdır.
Bu işlem yerine verileri hücrelere yazdırmayın, bir değişkene atayın.
Daha sonra ise Resize ederek bir dizide hepsini tek seferde yazdırın.
Sütun sayınızdaki işlemlerin hepsini sayfaya yazdırmak yerine Dizi (Array) içine eklediğinizde bir tık daha hızlanma muhtemeldir.
bir üstad şöyle bir yorum yapmış ama benim teknik bilgim yok bunu yapabilecek bu konuda yardımcı olabilr misiniz peki?

Burda zaman kaybettiren veri alma değil. Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01")) ile sayfaya veri giriş aşaması. Bu kodları pasif yapıp deneyin. Ya da Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01") / 2) şeklinde yarıya düşürün.

Geri