• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü SGK Matrah Aşımı Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
189
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Hayırlı Güler arkadaşlar. Ekli dosyamda aşağıda belirttiğim hususlara göre bir formüle ihtiyacım var.
1- BORDRO M3 sayfasında bulunan SGK matrahı toplamı SABİTLER sayfasında bulunan SGK tavanını aşmayacak
2- BORDRO L3 sayfasında bulunan SGK Matrahı yazılı değilse M3 SGK Matrahı sıfır olacak
3- 2. Madde uygulandıktan sonra BORDRO B7 hücresine İzin ve" İkramiye Ücretlerinden kesilmesi gereken SGK kesintisi Maaş ödemesinden kesilmiştir." ifadesinin yazılması.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• matrah.xlsx
    11.6 KB · Gösterim: 7
BORDRO M3 sayfasında bulunan SGK matrahı toplamı SABİTLER sayfasında bulunan SGK tavanını aşmayacak demişsiniz örneğinizde bu rakam tavanı aşmış. Bu durumda ne yapılacak yazılanlar silinecek mi. Değerler mi değişecek. Neye göre yeni rakamlar tespit edilecek.

BORDRO M3 sayfasında bulunan SGK matrahı toplamı SABİTLER sayfasında bulunan SGK tavanını aşmayacak demişsiniz örneğinizde bu rakam tavanı aşmış. Bu durumda ne yapılacak yazılanlar silinecek mi. Değerler mi değişecek. Neye göre yeni rakamlar tespit edilecek.
Bordro M3 matrahı Sabitler B3 aşarsa B3 olacak

Talip örneği inceleyin doğru mu anladım emin değilim.

Ekli dosyalar

• matrah.xlsx
    12 KB · Gösterim: 17
Çözüm
CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Hocam sorunum çözüldü çok teşekkür ederim.

Talip örneği inceleyin doğru mu anladım emin değilim.
Hocam çok teşekkür ederim. Büyük oranda çözüldü. Paylaştığım formülü M3 e uygularsak tamamdır. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık

Bordro!G3 + Bordro!j3 + Bodro!L3 =SGKMatrah
Sabitler!B3=SGKTavan
Sabitler!C3=SGKTaban
Bordro!m3 hücresine girilecek formül
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Kod:
Matrah SGK Taban tutarında düşük olursa SGKTaban, SGK Tavanından Büyük olursa SGKTavan, İkisinin arasındaysa matrah.

Eğer Sgk Ya tabi SGKMatrah>SGKTavanı olduğunda DevredenSGK
Kod:
olacak ve sonraki iki ayda SKGMatrahına Dahil edilecek

Bordro!G3 + Bordro!j3 + Bodro!L3 =SGKMatrah
Sabitler!B3=SGKTavan
Sabitler!C3=SGKTaban
Bordro!m3 hücresine girilecek formül
Kod:
Kod:
Matrah SGK Taban tutarında düşük olursa SGKTaban, SGK Tavanından Büyük olursa SGKTavan, İkisinin arasındaysa matrah.

Eğer Sgk Ya tabi SGKMatrah>SGKTavanı olduğunda DevredenSGK
Kod:
olacak ve sonraki iki ayda SKGMatrahına Dahil edilecek
Suskun hocam kodları uygulayamadım. nasıl yapılacağını açıklayabilir misiniz.

M3 Hücresine;
Kod:
Kodunu girin.
R3 Hücresine;
Kod:
Kodunu Girin.

Rica ederim. Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri