• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Servis Programı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bektas

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Küçük çaplı bir servis programı yaptım lakin bazı noktalarda takıldım ve bu konuda yardımlarınızı beklemekteyim. Alternatif çözümlere açığım.

Ufakça yapmak istediğim olayı anlatmak istiyorum.
Gemilere sevislere gidiyorum ve forum dolduruyorum. Doldurduğum servis dökümanını imzalatıp tarıyorum ve hangi tersane ve geminin ise onun içine atıyorum.

1.Benim yapmak istedigim ise (ana klasör)tersane(yer) ve gemi(alt kalsör) adının combox ise seçsin klasör ve alt klasör var ise onu oraya atsın yokise kendi otomatik oluştursun.

2. Girdiğim bilgiler dahilinde taramış olduğum dosyayı seçip sonra program otomatik hangi geminin ise o klasöre belli isimle atsın dosya pdf dosyası.

örnek : s001_tersan_nb1904_sonihull_01.01.2020 gibi klasörün içine atması.

Bu konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim. Geçici çözüm olarak şuan inputbox ile kodu alıp pdf ismini yazıp klasörünü oluşturup içine ben atıyorum.

kolay gelsin.

Link.

Ekli dosyalar

• Servis Formu V0.2.xlsm
    125.7 KB · Gösterim: 86
merhaba istediğiniz dosya yolu aşağıdaki dosya yoluna benzer bir şey olacak değil mi?
"C:\.........\Program Klasörünüz\Tershane Adı\Gemi Adı\"
Ve Bir tershaneye ya da bir gemiye ait bir klasör yoksa da açsın ve açtığı klasörün içine dosyayı kaydetsin istiyorsunuz.

Doğru mu anlıyorum?

Dipnot: Programınızda debug etmeyi unuttuğunuz bir hata tespit ettim. Eğer genel program mantığınıza aykırı bir çözüm olmazsa çözmeyi deneyeceğim.

merhaba istediğiniz dosya yolu aşağıdaki dosya yoluna benzer bir şey olacak değil mi?
"C:\.........\Program Klasörünüz\Tershane Adı\Gemi Adı\"
Ve Bir tershaneye ya da bir gemiye ait bir klasör yoksa da açsın ve açtığı klasörün içine dosyayı kaydetsin istiyorsunuz.

Doğru mu anlıyorum?

Dipnot: Programınızda debug etmeyi unuttuğunuz bir hata tespit ettim. Eğer genel program mantığınıza aykırı bir çözüm olmazsa çözmeyi deneyeceğim.
Merhaba
dosya yolu \\192.168.1.250\Service\BULUTLU 2021 SERVİSLER
evet dosya yoksa acsın var ise o dosyanın içerisine kaydetsin.

Programı kendimce yaptım hata cok olabilir :) sagdan soldan toplayıp birleştirmeye çalıştım :)
Yardımınız için tşk ederim.
Kolay gelsin.

Merhaba
dosya yolu \\192.168.1.250\Service\BULUTLU 2021 SERVİSLER
evet dosya yoksa acsın var ise o dosyanın içerisine kaydetsin.

Programı kendimce yaptım hata cok olabilir :) sagdan soldan toplayıp birleştirmeye çalıştım :)
Yardımınız için tşk ederim.
Kolay gelsin.
klasör açmayı yazmamışım
Klasör söyle olmalı
Tersane ana klasör gemi adı da alt klasör yani gemi klasörü tersane klasöründe olması gerekiyor

örnek ben A tersanesinin nb100 gemisine gittim ile A kalsörüne bakmalı varsa nb100 klasörü yoksa nb100 klasörünü acıp dosyasını oraya atmalı

Diger türlü a tersanesi yoksa a tershane kalsörünü acıp daha sonra nb100 klasörünü acıp içine atmalı

Desteğiniz için teşekkürler.

Ekteki dosyayı deneyiniz.

Ekli dosyalar

• Servis Formu V0.2.xlsm
    128.9 KB · Gösterim: 84
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri