• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Seçili hücreye göre başka bir hücre renklensin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
64
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Ekteki dosyamda D sütunundaki hücrelerden herhangi birine tıkladığımda AR sütunundaki hücre renklensin, yine aynı şekilde E sütunundaki herhangi bir hücreye tıkladığımda AS sütunundaki hücre renklensin istiyorum. Fakat başka bir hücreye tıkladığımda AR ya da AS sütunlarındaki renklendirme eski haline dönsün.

Yardımcı olacak ustalara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Basket Analiz-25.01.2025--1--deneme.xlsb
    239.6 KB · Gösterim: 3
Merhaba
Basketbol kod sayfasının en üst satırına aşağıdaki kodları kopyalayın.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Hocam cevap için teşekkür ederim. Fakat şöyle bir sorun var;

Dosyayı kaydedip çıkıyorum, dosyayı tekrar açtığımda renklendirme hangi hücrede kalmışsa artık o hücreden silinmiyor. Ayrıca o renklendirme silinmediği için olsa gerek D ve E sütunlarında herhangi bir hücreye tıkladığımda AR ya da AS sütununda satır kayması oluyor. Yani benim tıkladığım satır değil bir alttaki satır renkleniyor. Galiba dosyayı kaydedip çıkarken AR ya da AS sütunlarındaki renklendirmenin silinmesi gerekir.

Alternatif
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Hocam cevap için size de teşekkür ederim. Sizin kodu uyguladığımda F sütunundaki herhangi bir hücreye tıkladığımda AT sütunundaki hücre de renkleniyor.

Bir de sizin kodu buraya eklediğim dosyaya değil de dosyanın orijinaline eklediğimde sayfadaki tüm biçimlendirme gidiyor. Buraya eklediğim dosya orijinal dosyanın satırları silinmiş hali, herhangi bir farklılık yok. Neden böyle oluyor anlayamadım.

Hocam şöyle bir sorun var;

Herhangi bir maçı seçip Ana Sayfadan Aktar butonuna tıklayıp tekrar Basketbol sayfasına dönüp D ya da E sütunlarında herhangi bir hücreye tıkladığımda sayfanın tüm biçimlendirmesi iptal oluyor.

Hocam şöyle bir sorun var;

Herhangi bir maçı seçip Ana Sayfadan Aktar butonuna tıklayıp tekrar Basketbol sayfasına dönüp D ya da E sütunlarında herhangi bir hücreye tıkladığımda sayfanın tüm biçimlendirmesi iptal oluyor.
#6 mesajdaki dosyayı test ettim, alıntıda bahsettiğiniz durum oluşmadı.
Bu durumun oluştuğu dosyanızı ekleyin, bakayım.

#6 mesajdaki dosyayı test ettim, alıntıda bahsettiğiniz durum oluşmadı.
Bu durumun oluştuğu dosyanızı ekleyin, bakayım.
Hocam şimdi bir takıma tıklayıp TAKIM SEÇ deyip Ana Sayfaya gidiyorum, sonra AKTAR butonuna tıklayıp Basketbol sayfasına döndüğümde herhangi bir hücreye tıkladığımda sayfadaki biçimlendirmeler gidiyor.

Ekli dosyalar

• Basket Analiz-25.01.2025--1--deneme.xlsb
    215.1 KB · Gösterim: 1
#10 mesaja dosyanın biçimlendirmesi bozulmuş halini eklemişsiniz.
Tekrar tekrar denemeler yaptığım halde, #6 mesajdaki dosyanın biçimini bozamadım.:):):)

Sorunu anladım, bazı durumlarda AL:AQ arasına veri geliyor. Kodları aşağıdaki gibi değiştirin.
Kod:

Çözüm
#10 mesaja dosyanın biçimlendirmesi bozulmuş halini eklemişsiniz.
Tekrar tekrar denemeler yaptığım halde, #6 mesajdaki dosyanın biçimini bozamadım.:):):)

Hocam şimdi düzeldi, çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri