• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Seçilen Döviz Cinsine Göre Kur Gelmeme Sorunu

activation

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Ekli dosyada, 1 yıl içerisindeki aylarda yapılan gelir ve giderleri gösteren bir tablo yer alıyor.

Bu tablo için daha önce Alicimri arkadaşımız yardımcı olmuştu.

Bu tablodaki sorunum şöyle. Tabloda seçmiş olduğum tarihlerde döviz kuru gelmiyor. Kontrol ettiğim zaman hafta içi günler olmasına rağmen, merkez bankasından veri gelmiyor.

Bu sorunu kalıcı bir şekilde çözebilirsek, hazırladığım bu tablo illa ki birçok arkadaşımızın da işine yarayacaktır.

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• gelir-gider.xlsm
    362.6 KB · Gösterim: 5
Hangi tarihlerde döviz kuru gelmiyor, örnek verir misin.
Herhalde resmi tatil günleri olsa gerek.

Hata, tek haneli aylardan kaynaklanıyordu. 0112024 değil, 01012024 şeklinde olması gerekiyormuş
Sayfa isimlerini ilk harfi büyük diğer harfleri küçük olacak şekilde değiştirdim.
Sayfa kod modüllerinde tekrar eden kodları sildim.
Bu kodları BuÇalşmaKitabı kod modülüne yazdım.

Ekli dosyalar

• gelir-gider.xlsm
    364.3 KB · Gösterim: 3
Hata, tek haneli aylardan kaynaklanıyordu. 0112024 değil, 01012024 şeklinde olması gerekiyormuş
Sayfa isimlerini ilk harfi büyük diğer harfleri küçük olacak şekilde değiştirdim.
Sayfa kod modüllerinde tekrar eden kodları sildim.
Bu kodları BuÇalşmaKitabı kod modülüne yazdım.
Üstad,

kusuruma bakmazsan, yaptığım bir hatayı düzeltmek için, Gelirler ve Giderler sütünlarında ki Açıklama alanında ki hücre birleştirmelerini iptal ettim.

Döviz Cinsi alanındaki Veri Doğrulama seçiminin doğru çalışabilmesi içinde, Visual Basic kısmında ki

If Target.Column = 9 Or Target.Column = 20 Then

satırını

If Target.Column = 6 Or Target.Column = 14 Then

şeklinde değiştirdim.

Ancak otomatik kur çekme kısmında yine sorun oluştu.

sanırım bir yeri yapayım derken, diğer kısmı bozdum..

tekrar bakabilirseniz, sevinirim.

Ekli dosyalar

• gelir-gider.xlsm
    350.2 KB · Gösterim: 1
Üstad,

son dosyada, istediğim olmuş. teşekkür ederim.

Ancak dosyada ki kurlar konusunu kontrol ettiğim zaman, Örneğin 03.12.2024 tarihli (saat 15:30 dan sonra baktığımda) USD kurunu seçtiğim zaman, dosya içerisine gelen döviz kuru 02.12.2024 tarihine ait DÖVİZ SATIŞ'a ait USD kuru olarak geliyor. Burada ki rarih sorununu çözemedim.

Ayrıca siz de bilirsiniz ki, muhasebe hesaplamalarında ilgili tarihteki döviz kurunun EFEKTİF ALIŞ kuru kullanılır.

Döviz işlemleri seçildiğinde, dosya içerisine Efektif Alış kurunu alma imkanımız var mı ?

Ekli dosyalar

• gelir-gider(1).xlsm
    524 KB · Gösterim: 1
15:30 dan sonraki döviz kuru için tarihi örneğin 03.12.2024 15:45 ....... 03.12.2024 12:45 formatında girmeniz gerekir.
Döviz işlerinden pek anlamam.
ForexBuying > EFEKTİF ALIŞ ise düzeltim.
Eğer BanknoteBuying > EFEKTİF ALIŞ ise
Kodlardaki
Range("$J$2") > Range("$JL$2")
Range("$J$5") > Range("$L$5")
şeklinde değiştirin.

Ekli dosyalar

• gelir-gider(1).xlsm
    523.8 KB · Gösterim: 1
Son düzenleme:
Geri