• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sayı yuvarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tiranxxx

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
merhaba arkdaşlar

yapay zekaya bir makro kodu yazdırdım herşey oldu yalnız ufak bir yerde takılıyorum.şimdi ben bir pragramdan excel verisini çekiyorum sonra o verileri düzenleyip topluyorum.çektiğim verilerden birkaç tane şu mesela 32611.59 164251.27 bu sayıları toplamak için makroya diyorum ki noktaları virgüle çevir sonra alt toplam al ancak noktayı virgül yapında sayılar otomatik olarak aşağı yuvarlanıyor bu sefer doğru bir alttoplam çıkmıor. yani mesela 164251.27 sayısı 164251,00 dönüşğüyor gibi.buna çare nedir?kodun o kısmını paylaşıyorum.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

arada kullandığım kod bu sonra altoplam için başka bir kod devreye giriyor.

Deneyiniz.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Excel'de sayısal biçimlendirme ayarlarının nokta ve virgül ayırıcılarını doğru şekilde kullanıldığından emin olun. Aşağıdaki kod, hücredeki değerlerin nokta ve virgül ayırıcılarını doğru şekilde ayarlayarak toplam alınmasını sağlar:

C#:

Hücre değerlerinin sayısal olduğundan emin olun. Aşağıdaki kod, hücre değerlerinin sayısal türde olduğundan emin olduktan sonra toplam alınmasını sağlar:

C#:

Denermisiniz

verdiğiniz kodları yazdım ancak sonuç aynı ben size veri alma ve altoplamla ilgili kodunun tamamınını paylaşyayım belki benim görmediğim birşey vadır.

C#:

veriyi almadan önceki hali verinin düzenlenmiş hali hep aşağı yıvarlanmış

1738926715729.png
1738926757011-png.32155

Ekli dosyalar

• 1738926757011.png
    1738926757011.png
    10.5 KB · Gösterim: 18
Excel'de sayısal biçimlendirme ayarlarının nokta ve virgül ayırıcılarını doğru şekilde kullanıldığından emin olun. bu ne demek onu anlamadım.

tamam sorunnu halletim bir arkadaş destek oldu.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri