• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfanın sonuna ve sağa kadar sildirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba

Örnek dosyaya iki farklı şekilde şu kodları yazabilir miyiz, hangisi kullanışlı olursa onu kullanacağım.

1) B2'den itibaren aşağıya doğru son dolu satır ve sağa doğru son dolu sütuna kadar sildirme (ClearContents)

2) B2'den itibaren aşağıya doğru sayfanın sonuna kadar ve sağa doğru sayfanın sonuna kadar sildirme (ClearContents)

Çözüm
"Gerçek tablo böyle değil satır ve sütunlar farklı demişsiniz" benim gönderdiğim örnekteki 1. kod satır sonunu A satır sonu, sütun onu olarak da I başlığını görüyor. Eğer A satırı sonu 3. satır ise oraya kadar, sütun başlığı da bittiği yere kadar işlem yapar. Bunların dışındaki alanı görmez. Satır sonunu ve sütun sonunu tespit edebilmek için sabit verilere ihtiyaç vardır. Yoksa kod hangi aralığı seçeceğini bilemez. 121. satıra kadar silen 2. kodu düzenledim.
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Adnan hocam emeğinize sağlık, fakat içlerinde sadece 1. düğme biraz yaklaştı.

Benim istediğim, örnek dosyaya göre, B2:L25 alanıın silinmesi gerekiyordu.

İkinci olarak da, B2’den satır ve sütun olarak sayfanın sonuna kadar silinmesi. Hangisi daha kullanışlı olursa onu kullanırım.

Konu Sahibi
Bir önemli eklemeyi daha yapmalıyım, gerçek tablo böyle değildir. Satır sütun, verilerin yeri hep değişkendir.

Konu Sahibi
Düzenledin inceleyip dönüş yapınız.
Hocam emeğinize sağlık
Dosyadaki 2. istek, yani ikinci düğme tamam,

Birinci düğme yani Son dolu satır-sütuna kadar derken, örnek dosyaya göre
B2:L25 alalnını seçmesi gerekiyordu, o şekilde düzenleyebilir miyiz?

(Çünkü
içinde veri olan son satır H25
içinde veri olan son sütun L19
Bu yüzden B2:L25 seçilmeli)

Konu Sahibi
İkinci düğme ile ilgili de şöyle bir şey fark ettim, B2:XFD121 alanını seçiyor. Neden 121. satıra kadar seçiyor?

"Gerçek tablo böyle değil satır ve sütunlar farklı demişsiniz" benim gönderdiğim örnekteki 1. kod satır sonunu A satır sonu, sütun onu olarak da I başlığını görüyor. Eğer A satırı sonu 3. satır ise oraya kadar, sütun başlığı da bittiği yere kadar işlem yapar. Bunların dışındaki alanı görmez. Satır sonunu ve sütun sonunu tespit edebilmek için sabit verilere ihtiyaç vardır. Yoksa kod hangi aralığı seçeceğini bilemez. 121. satıra kadar silen 2. kodu düzenledim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri