• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfalar arası karşılaştırma yapılması hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

1903emre34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Ekli sayfada fatura no karşılaştırmak yapmak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz, SAYFA2 alış faturanın sayısı sayfa1 karşılaştırıp, sayfa3 karşısında DOĞRU kelimesi getirmek istiyorum. hangi sütünlar karşılaştırılacağı, sayfa 1 açıklanmıştır.

Ekli dosyalar

Bu soruyu daha önce de sormamış mıydınız? O zaman 2 farklı kitap vardı ve ne mesajıma bir açıklama yazmıştınız ne de çözüm önerimize olumlu yada olumsuz geri dönmüştünüz!

Merhaba,

Ekli sayfada fatura no karşılaştırmak yapmak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz, SAYFA2 alış faturanın sayısı sayfa1 karşılaştırıp, sayfa3 karşısında DOĞRU kelimesi getirmek istiyorum. hangi sütünlar karşılaştırılacağı, sayfa 1 açıklanmıştır.
DeneyinizHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Ekli dosyalar

Çözüm
Belirttiğiniz iki sütunda karşılaştırma ÇALIŞAN DOĞRU FORMÜL yazmama rağmen istenilen sonucu vermiyor. Çünkü Sayfa3 te A sütunundaki verileriniz ;
GZT20250000
00037
şeklinde yazılmış.
Oysaki Sayfa 1 deki verileriniz ;
GZT2025000000037
şeklinde yazılmış. Hem Sayfa1 deki hem Sayfa3 teki tek hücre içinde iki satır olarak yazılan verilerinizin tamamını ya iki satır yada tek satır olarak düzeltmelisin.

sadece o da değil, "Alınan Malın Cinsi" sütununda da benzer sorunlar var hocam. mesela MM bazı yerlerde Alt+enter ile bazı yerlerde ise " " boşluk ile ayrılmış.
veriler tutarsız,
sayın 1903emre34 de mesajlarımıza duyarsız)

Neyse şimdi Cuma'ya gideceğim. Gelince bakarım.

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

NOT : Mesaj 4 teki uyarılarımı dikkate almadığınız sürece formül sonucu boş bir hücre olacaktır.
Her sayfadaki tek hücre içinde iki satır olarak yazılan verilerinizin tamamını ya iki satır yada tek satır olarak düzeltmelisin.

Ekli dosyalar

Çok fazla veri var hepsini tek tek yapamam diyorsan ;
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

sadece o da değil, "Alınan Malın Cinsi" sütununda da benzer sorunlar var hocam. mesela MM bazı yerlerde Alt+enter ile bazı yerlerde ise " " boşluk ile ayrılmış.
veriler tutarsız,
sayın 1903emre34 de mesajlarımıza duyarsız)
Aslında hocam çözümlere cevap vermeyen kullanıcıların hiç birine çözüm sunmamak gerekiyor.

Asıl ilginç olan soruyu anlamak için sorduğumuz sorulara bile tenezzül edilip cevap verilmemesi. Sonuçta anlamadığımız soruya doğru çözüm de üretemeyiz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri