• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Seçilen Sayfa Adına göre Veri Getirme

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Eklediğim dosyada yapmak istediğim;

İki adet sayfam avar (dış lab ve red girişi)

Ben bu iki sayfaya aylık verileri giriyorum.

Grafik_HataTip ve Grafik_Ay hangi sayfayı seçersem o sayfanın verilerini getirmesini istiyorum.

Örneğin, Dışlab seçim yaptığımda dışlab verilerin gelmesini red giriş sayfasını seçim yaptımsa redgiriş sayfasındaki verilerin gelmesini nasıl sağlarım.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Eklediğim dosyada yapmak istediğim;

İki adet sayfam avar (dış lab ve red girişi)

Ben bu iki sayfaya aylık verileri giriyorum.

Grafik_HataTip ve Grafik_Ay hangi sayfayı seçersem o sayfanın verilerini getirmesini istiyorum.

Örneğin, Dışlab seçim yaptığımda dışlab verilerin gelmesini red giriş sayfasını seçim yaptımsa redgiriş sayfasındaki verilerin gelmesini nasıl sağlarım.
Dış labs red giriş sayfasının formatı aynı değil. verilerin başladığı satırlar farklı, sütunlar birbirine tutmuyor.

Merhabalar,

Dosyanızda tam olarak neyi nerede göstermek istiyorsunuz anlayamadım. Ancak ilgili sayfanızda bir hüçrede veri doğrulama ile sayfa adlarını seçilebilir yaparsanız; Basit bir Eğer formülü ile verilerinizin sonucunu değiştirirsiniz. Örnek olarak Eğer j1 = Red_Giriş 'e 1. formül değilse 2. Formül şeklinde sonuçları gösterebilirsiniz.

Konu Sahibi
Hocam ilginizden dolayı teşekkür ederim ama yapmak istediğim Grafik_HataTip ve Grafik_Ay bu sayfalarda DIŞ LAB sayfasını seçtiğimde DIŞ LAB verilerin gelmesini istiyorum aynı şekilde de Red_Giriş sayfasını seçim yaptığımda Red_Giriş sayfasındaki verilerin gelmesini isyiyorum.

1) Grafik_Hata Tip ve Grafik_Ay sayfaları A1 hücresine Ad Yöneticisinden Ad Tanınlaması yapmışsınız. Her iki sayfa için A2 hücrelerine de aynısını uygulayınız. Diğer taraftan Ad Yöneticisinde y Ad Tanımlaması yapmışsınız ve aşağıdaki formülü girmişsiniz.
=SATIR(KAYDIR(Red_Giriş!$B$4;;;SATIRSAY(Red_Giriş!$B$4:$B$21)))-SATIR(Red_Giriş!$B$4)+0,5
Dikkat ettiyseniz bu formül de Red_Giriş sayfası için oluşturmuşsunuz. Bu formülü DIŞ LAB sayfası için de oluşturunuz.
2) Daha sonra Grafik_Hata Tip sayfası F2:F13 ve G2:G13 ile Grafik_Ay sayfasındaki E3:E20 ve F3:F20 aralığındaki formülü değiştirmelisiniz.
Müteakiben ; Geliştirici araç çubumları içinde Ekle menüsünde Form Denetimleri içinde Onay Kutusu (Form Denetimi) araç çubuğunu alın ve örneğin Grafik_Hata Tip sayfasında Grafiğin hemen altına I16 hücresine yapıştırın. Adını Red_Giriş diye değiştir. Üzerinde sağ mouse tıklayın ve Denetim Biçimlendir seçeneğinden Denetim sekmesinde Hücre Bağlantısını I16 olarak atayın. Yine Geliştirici araç çubumları içinde Ekle menüsünde Form Denetimleri içinde Onay Kutusu (Form Denetimi) araç çubuğunu alın ve örneğin Grafik_Hata Tip sayfasında Grafiğin hemen altına I17 hücresine yapıştırın. Adını DIŞ LAB diye değiştir. Üzerinde sağ mouse tıklayın ve Denetim Biçimlendir seçeneğinden Denetim sekmesinde Hücre Bağlantısını I17 olarak atayın.
3) Grafik_Hata Tip F2 hücresindeki formülü ;
=EĞER($I$16=DOĞRU;EĞERHATA(1/(1/İNDİS(Red_Giriş!$C$4:$Z$22;s;2*SATIRSAY($A$1:$A1)-1));"");EĞERHATA(1/(1/İNDİS(DIŞLAB!$C$4:$Z$22;s;2*SATIRSAY($A$1:$A1)-1));"")) olarak değiştir. G2 den başlayan formül ile Grafik_Ay sayfasındaki E3:E20 ve F3:F20 aralığındaki formüllere de aynı mantığı uygulayın.
Kolay gelsin. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Geri