• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa koruması yapacak makro

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
118
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşlar. Asıl dosyamda açılış sayfası makrosu, temizleme makrosu ile boş satırları gizleme makrosu kullanıyorum. Formül olan yerlerin bozulmaması için sayfa koruması yapıyorum ancak bazen açıp tekrar sayfa koruması yapmayı unutuyorum. Onun için sayfa korumasını açtığımda tekrar otomatik olarak sayfa koruması yapacak makroya ihtiyacım var. Farklı çalışma kitaplarında kullanacağımdan mümkünse bir tanesi tüm çalışma kitabını sayfa koruması yapacak, Bir tanesi ise sadece uygulanan sayfayı koruyacak şekilde 2 makro olursa çok iyi olacak benim için. Sayfa koruma şifresi : 1234 Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Sayfa Koruma makrosu.xlsm
    89.1 KB · Gösterim: 3
aşağıda kodlar işinizi görür inşallah
Bu kodları modüle ekleyip istedğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim azraep ve arschimet. Ekli dosyalara uyguladım ama sayfa koruması yapmadı maalesef. Nerde hata yaptım acaba?

Ekli dosyalar

• arschimet - Sayfa Koruma makrosu.xlsm
    89.3 KB · Gösterim: 1
  • azraep - Sayfa Koruma makrosu.xlsm
    89.1 KB · Gösterim: 0
Teşekkür ederim azraep ve arschimet. Ekli dosyalara uyguladım ama sayfa koruması yapmadı maalesef. Nerde hata yaptım acaba?

Merhaba, benim hatam, telefondan yazmıştım kodu, i yazacağım yerde a yazmışım :)
Örnek dosyanız ektedir.
C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• arschimet - Sayfa Koruma makrosu.xlsm
    100.5 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Teşekkür ederim sayın arschimet elinize sağlık. Düğme kullanmak yerine sayfadaki korumayı kaldırıp işlem yaptıktan sonra çalışma kitabını kapattığımda yada başka sayfaya geçtiğimde otomatik sayfa koruması yapılabilir mi

Teşekkür ederim sayın arschimet elinize sağlık. Düğme kullanmak yerine sayfadaki korumayı kaldırıp işlem yaptıktan sonra çalışma kitabını kapattığımda yada başka sayfaya geçtiğimde otomatik sayfa koruması yapılabilir mi
Elbette, workbook open olayina ya da close olayına, istediğiniz eventa kodu aktif ettirebilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri