• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Sayfa gizleme veya alt sayfa üretmek

themz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar merhaba. benim bir excel dosyam var ve çok sayıda sayfa içeriyor. öğrenmek istediğim şu.

1. en fazla ne kadar sayfa eklenebilir. yani sayfa çoğaldıkça zamanla dosya açılış hızı kasma vs. yapar mı.
2. ve en önemli sorum ise şu: ben bu alttaki sayfaları nasıl gizlerim. hızlı erişim araç çubuğunu gizle göster gibi bir şey var mı excel içinde. olmuyorsa bu sayfaları ana sayfa alt sayfa diye belirlediğim sayfanın altına ekleye bilir miyim. benim tek amacım altta o kadar cok sekme oldu ki ben bunları zaten ana sayfada link olarak verip oradan hepsine ulaşacağım. her her sayfaya da ana sayfa linki ekleyip web site görünümü kazandırmak istiyorum.

resim ekleyecektim ama resim upload olayı kalkmıs galiba. yabancı siteden url alıp eklememız gerekiyor artık herhalde.

Hangi versiyonu kullanıyorsun ?
Çünkü versiyon versiyon farkeder.

Diyelimki 100 sayfa var. Bu sayfa isimlerini alt alta bir sütuna yazıp tek bir formülle o sayfalara (makrosuz) köprü atayabilirsin. Versiyonu yaz, örnek dosyayı göndereyim.

Merhabalar

1.sorunuz

Teorik olarak:
Evet, Excel’de belirli bir "sabit" sayfa sınırı yoktur.
çok sayfa heleki formüller yoğun ise haliyle kasar hatta dakikalarca açılmasını bekleyebilirsiniz

Pratik olarak:
Her şey bilgisayarının RAM kapasitesine, Excel’in 32-bit/64-bit olmasına, var olan sayfalardaki veri miktarına bağlıdır.

Bilgisayar ve Excel sürümüne göre örnek:​

Excel SürümüMimariSayfa Sınırı (Pratik)
Excel 32-bit4 GB RAM ile sınırlı~200-300 sayfa (veriye bağlı)
Excel 64-bitRAM kadarBinlerce (RAM'e göre değişir)

2.sorunuz

Elle Sayfa Gizleme (Manuel Yöntem)​

Adımlar:​

1. Gizlemek istediğin sayfanın adına sağ tıkla (örneğin: "Sayfa1").
  2. Açılan menüden "Gizle" (Hide) seçeneğini tıkla.

Geri getirmek için:

• Boş bir sayfa sekmesine sağ tıkla → "Göster" (Unhide) → Açılan listeden istediğin sayfayı seç → Tamam.

Konu Sahibi
Merhabalar

1.sorunuz

Teorik olarak:
Evet, Excel’de belirli bir "sabit" sayfa sınırı yoktur.
çok sayfa heleki formüller yoğun ise haliyle kasar hatta dakikalarca açılmasını bekleyebilirsiniz

Pratik olarak:
Her şey bilgisayarının RAM kapasitesine, Excel’in 32-bit/64-bit olmasına, var olan sayfalardaki veri miktarına bağlıdır.

Bilgisayar ve Excel sürümüne göre örnek:​

Excel SürümüMimariSayfa Sınırı (Pratik)
Excel 32-bit4 GB RAM ile sınırlı~200-300 sayfa (veriye bağlı)
Excel 64-bitRAM kadarBinlerce (RAM'e göre değişir)

2.sorunuz

Elle Sayfa Gizleme (Manuel Yöntem)​

Adımlar:​

1. Gizlemek istediğin sayfanın adına sağ tıkla (örneğin: "Sayfa1").
  2. Açılan menüden "Gizle" (Hide) seçeneğini tıkla.

Geri getirmek için:

• Boş bir sayfa sekmesine sağ tıkla → "Göster" (Unhide) → Açılan listeden istediğin sayfayı seç → Tamam.
hocam dediğiniz gibi yaptığımda köprü bağlantısı falan işlemiyor. sayfalar arası url eklediğimde sayfaya gidiyor ama gizle yaparsam o url ye gitmiyor. link kırılıyor.

Merhabalar

Çalışma Sayfası:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Modul:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ekli dosyalar

arkadaşlar merhaba. benim bir excel dosyam var ve çok sayıda sayfa içeriyor. öğrenmek istediğim şu.

1. en fazla ne kadar sayfa eklenebilir. yani sayfa çoğaldıkça zamanla dosya açılış hızı kasma vs. yapar mı.
2. ve en önemli sorum ise şu: ben bu alttaki sayfaları nasıl gizlerim. hızlı erişim araç çubuğunu gizle göster gibi bir şey var mı excel içinde. olmuyorsa bu sayfaları ana sayfa alt sayfa diye belirlediğim sayfanın altına ekleye bilir miyim. benim tek amacım altta o kadar cok sekme oldu ki ben bunları zaten ana sayfada link olarak verip oradan hepsine ulaşacağım. her her sayfaya da ana sayfa linki ekleyip web site görünümü kazandırmak istiyorum.

resim ekleyecektim ama resim upload olayı kalkmıs galiba. yabancı siteden url alıp eklememız gerekiyor artık herhalde.
bu örneğe de bakabilrisiniz.

Dosya yapınız uygunsa bir sayfayı veri sayfası yapıp, diğer sayfaya hangi veriler gerekiyorsa onları filtreleyerek, sayfa çokluğundan kurtulabilirsiniz.
Özet bir örnek dosya eklerseniz.

Geri