• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
85
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar ekteki örnek dosyamda seçilen ay ve yıl ismine göre düğme ile yeni sayfa oluşturmaya (ocak2025, şubat2025 vb )çalışıyorum.Sitedeki kodlardan yaralanıyorum ama sonuç alamadım Eksiklerimi de bulamadım. yardımınızı rica ediyorum

Çözüm
Çok teşekkür ederim sayın SNNAY kendi dosyama uyguladığımda şu bölüm "Set veriAraligi = wsPuan.Range("A1:AX" & wsPuan.Cells(wsPuan.Rows.Count, "P").End(xlUp).Row)" sarı olarak görünüyor ve sayfayı boş yedekliyor. Satır ve sütun sayısı aynı "p" nin anlamını çözemedim
P burada şunu yapıyor:
P sütununda en aşağıya kadar iniyor, ilk dolu hücreyi buluyor (son veri neredeyse), P11'den son bulduğu satıra kadar bir aralık oluşturuyor (P11:AX100 gibi mesela). Yani burada "son satırı" bulmak için P sütunu referans alınıyor.
Senin dosyanda P sütunu boş olabilir (veya dolu değilse), Kod son satırı bulamıyor yanlış aralık seçiyor ve sonuçta boş sayfa oluşturuyor.
Merhaba arkadaşlar ekteki örnek dosyamda seçilen ay ve yıl ismine göre düğme ile yeni sayfa oluşturmaya (ocak2025, şubat2025 vb )çalışıyorum.Sitedeki kodlardan yaralanıyorum ama sonuç alamadım Eksiklerimi de bulamadım. yardımınızı rica ediyorum
Deneyiniz

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim sayın SNNAY kendi dosyama uyguladığımda şu bölüm "Set veriAraligi = wsPuan.Range("A1:AX" & wsPuan.Cells(wsPuan.Rows.Count, "P").End(xlUp).Row)" sarı olarak görünüyor ve sayfayı boş yedekliyor. Satır ve sütun sayısı aynı "p" nin anlamını çözemedim

P burada şunu yapıyor:
P sütununda en aşağıya kadar iniyor, ilk dolu hücreyi buluyor (son veri neredeyse), P11'den son bulduğu satıra kadar bir aralık oluşturuyor (P11:AX100 gibi mesela). Yani burada "son satırı" bulmak için P sütunu referans alınıyor.
Senin dosyanda P sütunu boş olabilir (veya dolu değilse), Kod son satırı bulamıyor yanlış aralık seçiyor ve sonuçta boş sayfa oluşturuyor.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

satır biçimlendirmede eksiklik vardı kodu Module2 ye kopyalayıp deneyiniz alternatif olarak belki çözümünüz olur
Çok teşekkür ederim sayın arzuhalci minnettarım .Kodlar çalışıyor ama sayfanın altındaki açıklamalar görünmüyor. sadece puantaj görünüyor

Konu Sahibi
P burada şunu yapıyor:
Dosyamı incelediğimde puantaj sayfasının altındaki açıklamalar bölümündeki p47 hücresi ile n47 hücresi birleştirilmiş. Birleştirilmiş hücreyi çözdüğümde sayfayı aktarıyor. Ama alt bölümdeki açıklamalar görünmüyor. P60 hücresine sadece nokta işareti ekledim basit bir çözümle tüm sayfayı aktarmış oldu. Çok teşekkür ederim sayın SNNAY emeğinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri