• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sayfa 2 den sayfa 1 veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

9rmzn4

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba, çalıştığım işyerinde arşivleme ile uğraşıyorum. Ekte belirttiğim şablonda yaklaşık 1.000 ne yakın şoför bilgisi var. Ekli excelde sayfa 2 da veriler bulunacak. Sayfa1 de ise arama kriterim şoförün adı soyadı olacak. arama yerine şoförün ismini yazdığımda onun hangi yıllarda hangi firmalarda çalıştığı sırası ile bana verecek. Sayfa 1 arama yerine buton benzeri işlevsel şeylerde ekleyebilirseniz çok güzel olur. sayfa 2 ye veri ekleme işini de kullanıcı adı şifre ekleyebilir miyiz?

Ekli dosyalar

• 2008-2009.xlsx
    15.3 KB · Gösterim: 4
inceledim, mesala a isimli şoför 2008-2009 yıllarında 1 isimli firmada çalışmış. a isimli şoför sonra 2011-2012 yıllarında 2 isimli firmada, 2015-2016 yıllarında 3 isimli firmada da çalışması var. Ben arama yerine a isimli şoförü yazdığımda bana bu zamana kadar ki tüm çalışmalarını gösterecek. şoför isimleri vs şekilde atayım mı buraya gizlilik olması açısından atmadım ama pek anlaşılabilir de anlatamadım gibi. işim gereği şoförlerin yıl bazlı sürelerini sgk ya bildiriyorum.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

• Şöför Liste.xlsm
    30.2 KB · Gösterim: 3
tam istediğim gibi olmuş elinize bilginize sağlık. text kısmına şoförün ismini yazdığımda kendisi otomatik dolduyor ben mesala ramiz yazacağım o ramazanı getiriyor bu arada buna çözüm var mı? birde excel sayfası açıldığı zaman kullanıcı adı şifre ile sayfaya erişim açabilir miyiz? Yapılan işlemleri benim iznim dışında veri silme ekleme yapılmasını istemiyorum. Kullanıcı adı:39928 şifre:12345 olacak şekilde olabilir mi?

şoför ismini listeden seçeceksiniz.
zaten alfabetik sıralı.
sayfa2'ye de şifre koydum: 12345

Ekli dosyalar

• Şöför Liste.xlsm
    34 KB · Gösterim: 5
Çözüm
şoför ismini listeden seçeceksiniz.
zaten alfabetik sıralı.
sayfa2'ye de şifre koydum: 12345
teşekkür ederim. zamanla şifreyi nasıl değiştirebilirim peki... o işi de bilirsem ihtiyacımı görecek şekilde güzel bir tablo olmuş.

Alt ve F11 tuşlarına birlikte basın.
VBA sayfası açılacak.
soldan Sayfa2' ye çift tıklayın.
sağda 12345 yazan yeri değiştirip kaydedin.
1738823726661.png

sorunum çözüme ulaşmışmıştır. teşekkür ederim. ellerinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri