• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Satırları Sıralama

redant

Gold Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
8 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhaba herkese,

Excel'de aşağıdaki tabloda;

"C" sütununda "Ürün Tanıtımı", "I" sütununda "Marka", "J" sütununda "Adet", ve "K" sütununda malzeme fiyatı yazmaktadır. AutoCAD'de bundle kullanıyorum. Ürün Tanıtımı ve Adetler otomatik olarak excelde ilgili hücrelere listeleniyor. Her ürün tanımı içerisindeki parantezde markalar yazmaktadır. Örnekte görüldüğü gibi (BORUSAN) marka yazıyor. İsteğim; Ürün tanımları yazan hücrelerin parantez içerisindeki markayı "J" sütununda marka yazan sütuna yazılması ve ürün tanımından marka adının kaldırılması.

Görüldüğü gibi Ürün Tanımı kısmında SİYAH BORU DN25, SİYAH BORU DN40, SİYAH BORU 32... vs yazıyor. Satırlar bu şekilde çok karışık oluyor. Benim istediğim şey; SİYAH BORU kısmını üst satıra yazıp altına ölçüler yazılsın.

SİYAH BORU
DN32
DN25
DN40

gibi, gibi. Bunlarda sıralı A-Z sıralı olsa daha iyi olur. Ölçülerim DN, ⌀ ve " şeklindedir. Örneğin; DN32, ⌀150, 11/4" gibi.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1748521823176.png

Size şöyle bir örnek sunabilirim veriler yetersiz olduğu için bazı komplikasyonlar çıkabilir. Bir inceleyiniz:

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Size şöyle bir örnek sunabilirim veriler yetersiz olduğu için bazı komplikasyonlar çıkabilir. Bir inceleyiniz:
Olmasını istediğinizin şeklin örneğini verseniz, daha çabuk cevap alırsınız.
Öncelikle ilginize teşekkürler. Paylaştığım excelde liste sayfasında yazan malzemeler aşağıdaki resimdeki gibi excel sayfasına akacak. Makro çalıştırdıkan sonra da excelde ki teklif sayfasındaki formatta olmasını istiyorum.

1748550004762.png

Ekli dosyalar

Dosyanın açılışta çalışan kodlarınızda Siparis sayfasının C5 hücresini test ediyor ama böyle bir sayfa yok.
Yine açılışta çağırdığınız ComboBox2Doldur makrosunda Mega sayfasına referans veriyor, bu sayfa da yok.

Son düzenleme:
Geri