• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Satır veya Hücre Silince Kod Çalışmıyor

lion2577

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhaba örnekteki dosyada rapor düğmesi tıklanınca rapor adında sayfa oluşturuyor. Sonra liste sayfasında seçilen satırları rapor sayfasına aktarıyor. Fakat sütun veya satır silince kod çalışmıyor. İçerik silincede son sütundaki veriyi getirmiyor. Yardımcı olurmusunuz lütfen.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsm
    32.9 KB · Gösterim: 14
Arkadaşlar merhaba örnekteki dosyada rapor düğmesi tıklanınca rapor adında sayfa oluşturuyor. Sonra liste sayfasında seçilen satırları rapor sayfasına aktarıyor. Fakat sütun veya satır silince kod çalışmıyor. İçerik silincede son sütundaki veriyi getirmiyor. Yardımcı olurmusunuz lütfen.
seçilen satır derken satırı nasıl seçiyorsunuz.

Sayın lion2577
Soruyu anlamaya çalışıyorum ama anlayamadım.
VerileriAktar diye bir makro var. Ve bu makro çalışıyor.
Sildiğinizde de çalışıyor.
Eğer Rapor sayfası yoksa hata mesajı veriyor.
Soruyu biraz daha açar mısınız ?

excelcan Hocam örnek verecek olursak
1. liste sayfasında d sütununu silelim. Sildikten sonra rapor makrosu çalışıyor fakat veri aktar makrosu hatalı veri aktarıyor.
2. Veri aktar makrosu hata vermesin d sütununu silmeyip hücre içeriğini temizleyelim diyoruz. Rapor makrosu ve veri aktar makrosu çalışıyor fakat bu sefer de veri aktar makrosu son sütundaki verileri alt alta aktarım da eklemiyor.

Yani kısacası liste sayfasında herhangi bir değişiklik yapılması durumunda ( silme, hücre genişletme, daraltma vb. ) kod hatalı işlem yapıyor. Üstadlar lütfen yardımlarınızı bekliyoruz.

XX1 deki formül sütun sayısı içinmiş.
Sildim. Gerek yok.
Bu kodlarla ister tekli ister çoklu
ister ctrl ile seçim yapın kodlar çalışıyor.
Rapor sayfasında F sütununda yazdırılan kodlar
ne işe yarıyor onu anlamadım. Pas geçtim.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsm
    45.5 KB · Gösterim: 3
XX1 deki formül sütun sayısı içinmiş.
Sildim. Gerek yok.
Bu kodlarla ister tekli ister çoklu
ister ctrl ile seçim yapın kodlar çalışıyor.
Rapor sayfasında F sütununda yazdırılan kodlar
ne işe yarıyor onu anlamadım. Pas geçtim.
İlginiz için teşekkür ederiz.Üstad dediğinizi yaptık fakat çalıştıramadık. Nasıl yapıldığını anlata bilirmisiniz lütfen.

İlginiz için teşekkür ederiz.Üstad dediğinizi yaptık fakat çalıştıramadık. Nasıl yapıldığını anlata bilirmisiniz lütfen.
butona tıklamanız yeterli.
sonra satır silin butona tıklatın. çalıştırın.
sütun silin butona tıklatın. çalıştırın.
hepsini seçin butona tıklatın.
ctrl ile birkaç satırda hücre seçin butona tıklatın. çalıştırın.
vs.

Sarı bir buton yapmışsınız. Onumu şayet oysa tıklanmıyor. Liste butonu ise ondaki hatada devam ediyor.

Buton neden tıklanmıyor bilemem.
Ben tekrar denedim tıklanıyor.
Sıkıntı yok.
Aşağıdaki kodları bir butona atayıp deneyebilirsiniz.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Geri