• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satır halindeki veriyi comboboxda listeleme ve hlookup

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 828
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AAY

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Merhaba herkese, aranızda yeniyim ve bu ilk sorum. Forumda çok aradım, kendim bir çok şey denedim ama başaramadım.
Rowsource ile combobox ya da listboxa sütunlardaki verileri listeletebiliyorum ama satır işini yapamadım. Satırdaki ardışık hücrelerin liste gibi görünmesini olmadı bir türlü. Bütün gün uğraştım, pes ettim artık.

İstediğim: - "Yazdırılacak Yeri Seçin"başlıklı combobox2 'de excel sayfasındaki z2:ai2 aralığında bulunan başlıkların listelenmesi (Diğer1, diğer ...).
-Combobox'da seçim yaptıktan sonra, horizontal lookup ile z2:ai2 de arama yaparak eşleşen yerin altındaki hücreye yani z3:ai3 aralığına textbox1 deki verinin yazdırılması.

Değerli vaktini ayarıp yardım edebilecek herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim.

Ekran Alıntısı1.JPGEkran Alıntısı2.JPG

Döngü ile yapabilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Döngü ile yapabilirsiniz.

HTML:
Kod:

Öncelikle teşekkür ederim ama bu kodları anlayamadım nasıl kullanacağımı, biraz anlatır mısınız ne için olduğunu.

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "='Kalinlik'!a40:a90"

ComboBox2.RowSource = "='Kalinlik'!z2:ai2"
End Sub

sorumun ilk kısmı için combobox2 için olan kodu girdiğimde comboboxda sadece z2 hücresi görünüyor. AA2, AB2... hücreleri listelenmiyor. bir de tabi Textboxdakini hlookup ile yazdırma var.

Dosya paylaşın. Üzerine ekleyelim. Daha iyi anlarsınız.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri