• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Şartlı veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

camdantabut

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
Sayfa1 A sütununda öğrenci tcleri var B sütununda Türkçe ders notları var. Sayfa2 de A sütununda da öğrenci tcleri B sütununda matematik notları var. Yapmak istediğim Sayfa1 ve Sayfa2 deki tcleri tarayıp aynı tcleri Sayfa3 A sütununa bir kere yazması Sayfa3 B sütununada bu öğrencinin Türkçe ve Matematik notunu birlikte arada virgülle yazması. Yardımlar için şimdiden teşekkürler

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• ders notları.xlsx
    10.9 KB · Gösterim: 6
camdantabut istediğiniz şekilde yaptım. Power query kullandım. Kontrol edip dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• VK ders notları.xlsm
    27.1 KB · Gösterim: 4
Elinize sağlık. Ektede gösterdiğim gibi örneğin türkçede bir tc matematikte olmayınca onu almıyor sadece ortak olan tcleri alıyor. Türkçede yada matematikte tek olan tcyi alıp tek not yazmasıda gerekiyor

Ekli dosyalar

• VK ders notları.xlsm
    27.2 KB · Gösterim: 3
camdantabut bunu deneyiniz. Sadece türkçede notu olan kişilerin yanındaki virgülü kaldırmadım. aklıma gelmedi şu an. ama bu şekidle de işinizi görür.

Ekli dosyalar

• VK yeni çözüm ders notları.xlsm
    27.2 KB · Gösterim: 3
Çözüm
elinize sağlık tam olarak istediğim şey olmuş. formül dışında ne kullandığınızı yazabilir misiniz?

elinize sağlık tam olarak istediğim şey olmuş. formül dışında ne kullandığınızı yazabilir misiniz?
365 versiyonlarda direkt formülle yapılabilir. Diğer versiyonlarda sadece formülle yapılması çok zor. Power Query kullandım. Power Query ile iki tablo birleşiyor. Aynı Tc ler kaldırılıp benzersiz tc lerin listesi oluşturuluyor. Not kısmında ise formül kullandım. Power query otomatik çalışmaz o yüzden liste sayfası açılınca refresh yapıp son değişikliklere göre tabloyu güncelliyor. Refresh olayı için kod yazıldı.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri