• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Şartlı veri aktarma sayfa1 den sayfa2 ye aynı olanlanları toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Bilgiler sayfasındaki veriler Sonuc sayfasına alfabetik olarak sayısal karşılığı isimleri ile birlikte toplamları gelsin.
Burada yazılanlar formülle gelmeli ben örnek olsun diye elle doldurdum.

Örneğin: Bilgiler sayfasındaki A sütunundaki şehir isimleri değişebiliyor. Bugün Adana olan yarın Urfa olabilir. gibi.
Listede kaç tane Adana varsa toplam sayısı B sütununa yazsın.
Yani İsimler ve toplamları Sonuc sayfasında aktarsın.

Çözüm
Soru makro bölümünde sorulmuş... Listelemeler ise formülle istenmiş...

Excel 2021 kullanıcısı olduğunuzdan Excel2021 işlevleriyle çözüm

Örnek olarak
Şehirler ve Kişi Adetleri için
A2 hücresine yazılır. Sonuçlar dökülmeli gelecektir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülde
KAÇINCI("zzzz";Bilgiler!A:A) : formülü ile Bilgiler sayfası A kolonunda Son Dolu METİN için satır numarası döndürür. Böylece, alan dinamik alan olarak tanımlanacaktır. Bilgiler sayfanızdaki veriler aşağıya doğru istenildiği kadar uzatabilir...
Bu olay diğer...
Soru makro bölümünde sorulmuş... Listelemeler ise formülle istenmiş...

Excel 2021 kullanıcısı olduğunuzdan Excel2021 işlevleriyle çözüm

Örnek olarak
Şehirler ve Kişi Adetleri için
A2 hücresine yazılır. Sonuçlar dökülmeli gelecektir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülde
KAÇINCI("zzzz";Bilgiler!A:A) : formülü ile Bilgiler sayfası A kolonunda Son Dolu METİN için satır numarası döndürür. Böylece, alan dinamik alan olarak tanımlanacaktır. Bilgiler sayfanızdaki veriler aşağıya doğru istenildiği kadar uzatabilir...
Bu olay diğer tüm listelemelerde de kullanıldı. Yani Bilgiler sayfası A kolonuna göre dinamik alanlar hesaplandı.
Bilgiler!A2:İNDİS(Bilgiler!A:A;k) : Bilgiler sayfası A2 den itibaren A kolonundaki Son Dolu Satıra kadarki alan.... DİNAMİK Alan...
SIRALA(BENZERSİZ(FİLTRE(a;a<>""))) : Benzersiz Şehirlerin Alfabetik Sıralanması
EĞER({1;0};b;EĞERSAY(a;b)) : Alfabetik Sıralı Şehirler ve Kişi Adetlerinin saydırılarak yan yana 2 kolona yazılması.

Diğer listelemeler de bu formülle yapıldı. Sadece Bilgiler!A2:İNDİS(Bilgiler!A:A;k) kısmında ilgili başlangıç hücresi ve ilgili kolon referans alındı.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam açıklayıcı bilgiler ve sonuç için çok teşekkür ederim emeğine sağlık. Konu kilit

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri