• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Şarta göre hücre renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Erdogan34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
22
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Ekte bir plan oluşturmak için tasarlanan müsait gün raporu bulunmaktadır. Kodun yapısı belirtilen toplam kişi sayısının altında kalması koşulunda müsait gün olarak görünmesi için ayarlanmıştır. Ancak bu koda eklemek istediğim şey ise müsait tarih hücresinin bölge bazlı belirtilen toplam kişi sayısının %50'sinin altındaysa müsait gün kısmını yeşile, %51-%75 aralığındaysa sarıya, %76-%90 aralığındaysa turuncuya, %90 ve üzerindeyse kırmızıya boyanmasını sağlamak istiyorum.
Desteğinizi rica ediyorum.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Umarım istediğiniz olmuştur. kolay gelsin.
Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ancak koşullu biçimlendirme işimi tam olarak göremiyor maalesef. Veriler sürekli değişkenlik gösterebiliyor ayrıca bu tablo büyük bir tablonun bir parçası. Bu nedenle vba ile çözüm arayışı içindeyim. Ancak tüm desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Merhabalar,
Ekte bir plan oluşturmak için tasarlanan müsait gün raporu bulunmaktadır. Kodun yapısı belirtilen toplam kişi sayısının altında kalması koşulunda müsait gün olarak görünmesi için ayarlanmıştır. Ancak bu koda eklemek istediğim şey ise müsait tarih hücresinin bölge bazlı belirtilen toplam kişi sayısının %50'sinin altındaysa müsait gün kısmını yeşile, %51-%75 aralığındaysa sarıya, %76-%90 aralığındaysa turuncuya, %90 ve üzerindeyse kırmızıya boyanmasını sağlamak istiyorum.
Saygılarımla.
Sayın Erdogan34 müsait tarih hücresinin bölge bazlı belirtilen toplam kişi sayısı ile kastınız nedir. bir örnekle anlatabilir misiniz gerisi kolay halledilir.

Konu Sahibi
Sayın Erdogan34 müsait tarih hücresinin bölge bazlı belirtilen toplam kişi sayısı ile kastınız nedir. bir örnekle anlatabilir misiniz gerisi kolay halledilir.
İbrahim hocam doğru ifade edemediğim için özür dilereyek kod üzerinden anlatayım. Aşağıdaki döngü de bir bölgeye ait toplam personel sayısının(G kolonu) 50 kişinin altında olması durumunda müsait gün olarak hesaplanmasını, listelerkende o tarihi aşağıdaki resimde olduğu gibi J:K kolonlarına bölge ve tarih olacak şekilde listelemesini ayarladı Ali hocam. Burada eklemek istediğim örneğin ADN bölgesi ayın birinde toplam kişi sayısında 50 rakamının %50sinin altında kalırsa J2:K2 hücrelerinin yeşile boyanmasını, %51-%75'i aralığında kalırsa J2:K2 hücrelerinin sarıya boyanmasını, %76-%90 aralığında kalırsa J2:K2 hücrelerinin turuncuya boyanmasını, %90 ve üzerinde olursa J2:K2 hücrelerinin kırmızıya boyanmasıdır.

Yukardaki şartlar olmazsa bile en azından koşullu biçimlendirmedeki veri çubuğu mantığı ile doluluk oranını görebilmeyi hedeflemekteyim.

Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
For i = CDate(Application.EoMonth(s1.Range("b2"), -1)) + 1 To CDate(Application.EoMonth(s1.Range("b2"), 0))
e = 1
say = s2.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row + 1
s2.Cells(say, 2).Value = i
s2.Cells(say, 1).Value = "İST AVP 1"
If Application.CountIfs(s1.Columns(1), s2.Range("A" & say).Value, s1.Columns(2), s2.Range("B" & say).Value, s1.Columns(7), ">50") = 0 Then
s2.Cells(say, 3).Value = 1
End If

1668703429008.png

Saygılarımla.

Sayın Erdogan34 yanlış anlamadıysam örnek dosyanız ektedir. Sayfa 3 bölge kontenjanlar sayfası bütün hesaplamaları bu sayfa üzerinden yapmaktadır.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Erdogan34 yanlış anlamadıysam örnek dosyanız ektedir. Sayfa 3 bölge kontenjanlar sayfası bütün hesaplamaları bu sayfa üzerinden yapmaktadır.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
Hocam her zaman ki gibi muhteşemsiniz. İnanın artık size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Hakkınızı helal edin lütfen. Saygılar.

Hocam her zaman ki gibi muhteşemsiniz. İnanın artık size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Hakkınızı helal edin lütfen. Saygılar.
Rica ederim helal olsun rabbim hepimizden razı olsun kolaylıklar diliyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri