• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Şablon İsmine Göre Seç ve Getir

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Ekli örnek dosyada şablon sayfasındaki isimli şablonları (yol, ağaç,Tara(Kırmızı),Tara(Mavi),Dolgu Yok(Mavi),Dolgu Yok(Kırmızı)) Userfom üzerinde bulunan combobox1 den şablon ismine göre seçtiğimde seçilen şablonun hem userform üzerindeki resim1 e ve Seç sayfasındaki B9 hücresinin içersine tam sığacak şekilde gelmesini makro ile nasıl yaparız.
Örneğin: Combobox1 den Ağaç Şablonunun seçtiğimde bu şablon hem userform üzerindeki resmin içersine hemde seç sayfasondaki B9 hücresine gelecek

Konu Sahibi
Ali hocam teşekkür ederim. 2 yerde skıntı var.
1. Combobox1 in içeriğini temizledimi makro hata veriyor.
2-Combobox1 den seçim yapıp , userformun herhangi bir yerini tıkladğğımda devamlı seç sayfasına gelen şablonu çoğaltıyor. ve tekrar başka bir şablon seçtiğimde makro hata veriyor

alternatif
Eğerb9 hücresindeki boyut önemli ise Alicimri hocamızın çalışmasında gayet iyi çalışmaktadır

Konu Sahibi
birde Ali hocam seç sayfasında sütün ve satrı genişlettiğimde bazı gelen resimler hücreye tam oturmuyor. Kimisi küçük, Kimisi büyük. Bunun hepsi eşit şekilde gelebilir mi?

Konu Sahibi
Ali hocam Şablon sayfasından gelen tüm resimleri adı seç sayfasında "XD-1" ismine dönüşebilir mi?

#2 mesajdaki dosyayı tekrar güncelledim, deneyin.
Ancak boyutlandırma konusu halledemedim.

Sn Hsn55 Kodlarda değişiklik yapılmasa bile, dolgusuzlar, istediğiniz gibi boyutlanıyor. Ancak, dolgulular olmuyor.
Bu resimleri nasıl oluşturdunuz, aralarında ne fark var.

Konu Sahibi
Hocam dolgusuzları Ekle Şekil ekleden yaptım. Dolgulu olanları ise ekran resmi alıp excele kopyaladım. Daha sonra resim kenarlığından kenarlıklarını oluşturdum

Eğer resimleri sen belirliyorsan, dolgusu olmayan şekillere dolgu ve metin eklene biliniyor.
GİRİŞ>Yazı Tipi> nde wingdings fond'nu seçersen resim şeklinde karakterler var. Biraz deneme yap, işine gelirse kullan.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri