• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Saat 20:00 dan 06:00 kadar olan çalışma gece çalışması olarak kabul edilmektedir. Buna göre iki saat arasındaki gece çalışmasını formül ile tespit etm

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2010 TR
Herkese Merhabalar. Saat 20:00 dan 06:00 kadar olan çalışma gece çalışması olarak kabul edilmektedir. Buna göre ekli puantajda gece çalışması sütununda formül var, ancak, çalışma saati 24 saati aştığında sonuç vermiyor, aynı zamanda hata veriyor, düzeltmek mümkünmüdür, ilgilenileceğini düşünerek siteyebaşvurdum, teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Selamlar,

Aslında, dosyanızdaki formüller 24 saat aşılmadığı zaman düzgün çalışmakta... 24 saati aşan çalışmalar düşünüldüğünde
formüllerinize, gün başına 10 saat Gece çalışması eklemek gerekecek. Yani
L19 hücresi için
=TAMSAYI(J19-I19)*10/24 + Sizdeki Formül
Z19 hücresi için ise
=TAMSAYI(Y19-X19)*10/24 + Sizdeki formül
şeklinde eklemeleri yapmak yeterli olacaktır...

Bu arada, L kolonu ve Z kolonu SAYI biçimini [ss]:dd yapmanızda yarar var. (Bilemem ama, Belki çalışan 2,5 - 3 gün hiç durmadan çalışabilir)

Yine de, formüllerde kısaltmaya gidebilmek ve Çıkış saati Giriş saatinden küçük yazılma hatasına karşı BOŞ("") yazılmasını düşünerek, YENİ bir formül yazmaya...
Selamlar,

Aslında, dosyanızdaki formüller 24 saat aşılmadığı zaman düzgün çalışmakta... 24 saati aşan çalışmalar düşünüldüğünde
formüllerinize, gün başına 10 saat Gece çalışması eklemek gerekecek. Yani
L19 hücresi için
=TAMSAYI(J19-I19)*10/24 + Sizdeki Formül
Z19 hücresi için ise
=TAMSAYI(Y19-X19)*10/24 + Sizdeki formül
şeklinde eklemeleri yapmak yeterli olacaktır...

Bu arada, L kolonu ve Z kolonu SAYI biçimini [ss]:dd yapmanızda yarar var. (Bilemem ama, Belki çalışan 2,5 - 3 gün hiç durmadan çalışabilir)

Yine de, formüllerde kısaltmaya gidebilmek ve Çıkış saati Giriş saatinden küçük yazılma hatasına karşı BOŞ("") yazılmasını düşünerek, YENİ bir formül yazmaya çalıştım...
Formülleri dosyanıza uygulamayıp, verilerinizi ayrı bir dosyada AYNI satır-sütunlara gelecek şekilde aktarıp, yeni formülü oluşturdum...
Siz buradaki formülleri direkt olarak Kopyala >>> Yapıştır.Özel >>> Formülleri şeklinde kopyalarsınız....
Ya da formülleri aşağıya yazıyorum.. Buradan dosyanıza alırsınız...

Puantaj Modeli sayfasında
L19 hücresine

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

ve Z19 hücresine

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Dosya ektedir.... İncelersiniz....

Ekli dosyalar

Çözüm
Emeğinize sağlık, bilginize ve size saygı duyuyorum, hakkını vermişsiriz, teşekkür ederim. Tablonun üzerinde çok yalan yanlış formüller var, onlarda doğru değildir belkide, ancak, bu kadar yapabiliyorum. Örneğin alt toplarında saatleri toplatamadım, farklı bir yöntem denedim, öğle idare ediyorum işti. kolay gelsin size

Emeğinize sağlık, bilginize ve size saygı duyuyorum, hakkını vermişsiriz, teşekkür ederim. Tablonun üzerinde çok yalan yanlış formüller var, onlarda doğru değildir belkide, ancak, bu kadar yapabiliyorum. Örneğin alt toplarında saatleri toplatamadım, farklı bir yöntem denedim, öğle idare ediyorum işti. kolay gelsin size
yeni düzenledğiğim dosyayı da ekliyorum, görmek isterseniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle çok teşekkür ediyorum...
Belki bir kaç küçük düzeltme yapılabilir formüllerde, ancak Önemli olan, sonuçları formüllerle bulabilmektir ki siz de bunu yapmışsınız zaten. Bence siz oldukça iyisiniz formüllerde....
Mütevaziliğinize de çok saygı duyuyorum bu arada...

Dokumanınıza baktığımda, dikkatimi çeken nokta...
Giriş Tarihi Ağustos ayı ve Çıkış Tarihi de Ekim ayı ... Eğer hiç durmadan, bu tarih aralıklarında gece - gündüz çalışma yapıldıysa Gece çalışmaları saati yanlış olacaktır. Hücre biçimlendirmesini [ss]:dd yaparsanız, 1. Ağustos yazan satır için 612 saat bulunmalı. Tabi ki, buradaki işleminizin yöntemini bilmiyorum, ama biçimlendirmeyi ss:dd yaptığınızda mod(612;24) = 12:00 gibi göreceksiniz...

Not : Alt toplamda da direkt topla iişlemi ile =TOPLA(L19:L34) yapabilirsiniz. Ancak, belirttiğim gibi, [ss]:dd ve ss:dd biçimlendirmeleri dikkat edilecek nokta olmaktadır bu toplam işleminde de..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri