• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Renklere göre toplama makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
93
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Herkese merhabalar, ekteki dosyada E18:E29 arası renklere göre sırasıyla O18:O100 'e kadar toplam aldıran bir kod gerekiyor, örneğin O3'e 10 yazması gerekirken o7'ye 100 yazmazsı gerekmektedir. Şimdiden teşekkürler herkese..

Ekli dosyalar

Herkese merhabalar, ekteki dosyada E18:E29 arası renklere göre sırasıyla O18:O100 'e kadar toplam aldıran bir kod gerekiyor, örneğin O3'e 10 yazması gerekirken o7'ye 100 yazmazsı gerekmektedir. Şimdiden teşekkürler herkese..
Anladığım kadarıyla kriterlerimiz E18:E29 üzerinde olacak. Bu kriterlere göre O3:O10 arasına O18:O100 arasındaki verileri kriterlere göre toplatacağız. Bunu sadece o sütunu için değil O sütununun sağındaki sütunlar içinde uygulayacaksınız sanırım.

Örnek bir dosya hazırladım. Fonksiyonu yeni bir modül içerisine yazdım. Yazdığım fonksiyonu uyguladığım hücreleri sarı renk ile boyadım.
Kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

Konunun biraz daha detaylı versiyonu için daha önce burada paylaşmış olduğum KTF'ye göz atabilirsiniz.

Konu Sahibi
Hocam harikasınız evet kesinlikle böyle bir şey istiyordum, elinize sağlık çok teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Hocam ekteki dosyam donuyor çok fazla formüller yazınca gelmiyor hemen, rica etsem kontrol edebilir misiniz? teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Hocam ekteki dosyam donuyor çok fazla formüller yazınca gelmiyor hemen, rica etsem kontrol edebilir misiniz? teşekkür ederim.
Dosyanızın hızından önce çözülmesi gereken bir problem var gibi geldi bana. Sayfanızda bulunan bir makro otomatik olarak toplam alınması gereken hücrelerin rengini siliyor ve toplam aldırmayı engelliyor. Bu hatayı farkettiniz mi?

Formüllerden dolayı kastığından formülleri silip bu formülleri de kod ile uygulatsak bir sakıncası olur mu sizin için?

Sayfada değişiklik yaptığımızda kasma giderildi. Formülleri uygulamak için butona tıklamak gerekiyor. Kasma sadece butona tıkladığımızda oluyor. Böyle bir çözümü kabul ediyorsanız dosyayı yükleyeyim.

Ekli dosyalar

• FormuluButonaEkle.gif
    FormuluButonaEkle.gif
    464.5 KB · Gösterim: 7
Merhaba.
Renk arama findnext ile ve searchformat=true olarak hızlıca saydırılabilinir diye tahmin ediyorum ama kod yazmak için zamanım yok akşama kadar.
Belki bu yöntemi uygulayan olabilip ekleyebilir dosyayı.

Konu Sahibi
Sayfada değişiklik yaptığımızda kasma giderildi. Formülleri uygulamak için butona tıklamak gerekiyor. Kasma sadece butona tıkladığımızda oluyor. Böyle bir çözümü kabul ediyorsanız dosyayı yükleyeyim.
Olur hocam, ama bir önceki mesajda dediğiniz kısmı fark etmemiştim demekki o yüzden kasıyormuş.

Konu Sahibi
Hocam dosyayı yükleyebilir misiniz

Merhaba seng,
Dosyayı ekledim kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri