• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Reçete oluşturma programı çok yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Aranızda yeniyim hobi amaçlı yaptığım bir reçete oluşturma programı var, ancak çok donuyor kasılıyor nerede bi hata eksik yaptım anlayamadım bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Dosya ektedir.

Ado yöntemi mi yoksa şuan ki bu yöntemi mi kullanmamı önerirsiniz ileriye dönük hangisi daha iyidir sizce.
Dosyanız Ado kullanmaya müsaitseki deneyerek anlarsınız ve bence en iyici çünkü tek satırlık sorgu ile bir sürü gereksiz kod yazmaktan kurtulmuş olursunuz.
Dizi ilede çok hızlı olur yani denemenizde fayda var.
Ben şahsen kendi yaptığım proğramda Ado ve dizilerin ikisinide kullanıyorum yerine göre.

Bunu 1 butona atamak yerine direk sayfa içersine bir kod yazsak ve reçete kayıtta değişen bir kg veya yeni eklenen bir kg olduğunda veya yeni açılan bir reçete olduğunda otomatik hesaplasa arka planda mümkün müdür altkatüretimler sayfası içerisine bir kod yazılabilir mi,

Veya sizin önerebileceğiniz bir hesaplama yöntemi var mı.
Bu dediğiniz sheetschange kod kısmına yazılarak veri değişirse kodlar tetiklenir.
Ama hangi kodu kullanacksınız hangi sayfalarda işlem yapacaksınız açıklayıp dosyanın son halini eklerseniz bakarız.

s1.Range("E" & SATIR) = WorksheetFunction.VLookup(Range("A" & SATIR), s2.Range(Alan1), 10, 0) * Range("F" & SATIR)
arr(SATIR - 1, 1) = WorksheetFunction.VLookup(Range("A" & SATIR), s2.Range(Alan1), 10, 0) * Range("F" & SATIR)
Burdaki s1 ile olan kısım gereksiz değil mi?
O satırı silmeniz gerekiyor zaten ondan kurtulmak için arr kodu yazıldı.

Başka forumda gezerken orda aynı konunuza denk geldim.
Sanırım yarış Atı gibi olduk :)
Neyse üstad ordaki arkadaş halleder sanıyorum çünkü kodlar karmaşık hale gelecek.
Kolay gelsin benden bu kadar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri