• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantajda HaftaSay Formül Revize

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mukoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 936
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mukoli

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba ustalar ekteki formülde AS ile AW formül var fakat eylül ayı seçtiğimde değer hatası veriyor 30 çektiği için sizden ricam düzeltebilirmisiniz .
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
dizi formülüdür

Çözüm
Merhaba formülü aşağıdaki gibi deneyin. Formül AS8 hücresine yazdıktan sonra Enter değil Ctrl+ Shift + Enter yaptıktan sonra sağa ve aşağı sürükleyin.

HTML:
Kod:
AJ sütuna (31) hiç bir şey yazmayınca doğru sonuç veriyor, boş bırakın. .AJ7 hücresindeki 31 i silince formül hata veriyor, silmeyin.

Konu Sahibi
Merhaba hocam ekteki resimdeki gibi oluyor hiç bişi yazmama olamazki siz anlamadınız sanırım 1.png

2.png

AR sütunundaki formülde EĞERSAY(F8:AJ8;"O") formülü ile O ları sayıyor 0 yüzden +1 sonuç veriyor
Ayın 31 ine hiç bir şey yazmayınca doğru sonuç veriyor, boş bırakın.
AJ7 hücresindeki 31 i silince formüller hata veriyor, silmeyin

Konu Sahibi
Hocam orasıda formüllü G1 den ay seçince otomatik günleri dolduruyor . Olması gereken bu eylül ayı 30 gün nie 31 olsun fazladan bende biliyorum asıl sorun o zaten 30 olunca hata vermesin formül çalışsın istiyorum. AR sütunundaki formüllerle ilgili birşeyden bahsetmedim ben orası önemli değil ben alttaki formülde sorun yaşıyorum
=TOPLA.ÇARPIM((TAMSAYI((13-HAFTANINGÜNÜ($F$7:$AJ$7-1)+GÜN($F$7:$AJ$7))/7)=SÜTUN(A1))*($F8:$AJ8="o"))

Kusura bakmayın sorun nerede anlayamadım. 31 Eylül gibi olmayan bir güne niye durum girmeye çalışıyorsunuz. İzinli veya çalışıyor şeklinde. Görmek istemiyorsanız AJ sütunun o ay için gizleyin.

Merhaba formülü aşağıdaki gibi deneyin. Formül AS8 hücresine yazdıktan sonra Enter değil Ctrl+ Shift + Enter yaptıktan sonra sağa ve aşağı sürükleyin.

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri