• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantaja tarih aktarma sorunu.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım. Ekli puantaj dosyamda AV5 te dönemi değiştirdiğimde puantajdaki çalışma takvimi (H8:AL8) takvim güncellenmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Personel Bilgisi sayfasından 4.satırı sildim .
Yeni oluşan bilgileri Puantaj sayfasına aktardım.
Sorun görünmüyor. Bu dosyayı kullanın.
Silinen 4. satırın yedeği Sayfa1 de. Yeniden eklemek isterseniz
ordan kopyala-yapıştır yapabilirsiniz.
Daha önce yapmış olduğunuz koşullu biçimlendirmelerden
artık gereksiz olanları silin. Kod yazıyorum istediğim sonucu alamayınca
nerde hata yaptım diye aranıyorum. Ve üstelik bunlar öyle çok ahım şahım kodlar değil.
Rutin kodlar. Nitekim şimdi de var. RT ler sarı olması gerekirken değil.
Çünkü koşullu biçimlendirme var. Kaldırın o biçimlendirmeleri RT ler sarı olacak.
Kafanız karışmasın diye ben dokunmuyorum. Kısaca koşullu biçimlendirmelerin
tamamını gözden geçirin ve gereksiz olanları...
Merhabalar;
Dosyanızın puantaj sayfasındaki tarih bölümünü düşeyara formülü ile düzenledim. Siz AV5 hücresinden seçim yaptıkça tarih otomatik düzenlenecektir. Umarım doğru anlamışımdır. Saygılar.

Konu Sahibi
Merhabalar;
Dosyanızın puantaj sayfasındaki tarih bölümünü düşeyara formülü ile düzenledim. Siz AV5 hücresinden seçim yaptıkça tarih otomatik düzenlenecektir. Umarım doğru anlamışımdır. Saygılar.
Hayırlı akşamlar sayın hocam yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Hocam dosyayı inceledim AV5 te değişiklik yaptığımda H9 dan AL 9 arası ayın 15 inden ayın 14 üne kadar takvim gününe göre bilgilerin gelmesi gerekiyor. Örneğin AV5 te 15 Haziran - 14 Temmuz seçtiğimde 15 haziran dan 14 hazirana kadar bilgilerin gelmesi 30 gün olarak AL sütununun boş gelmesi gerekiyor. Çünkü ay 30 çekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum sayın hocalarım.

Sayın talip21 dosyanız ekte.
Koşullu biçimlendirmelerinizi kaldırdım.
İsterseniz tekrar kurabilirsiniz.
Sayfa kodu yazmayı her ne kadar sevmesem de
burada bir zorunluluk hasıl olduğu için
Sayfa koduna gerekli kodu yazdım.
Bir de buton ekledim.
Hangisini kullanmak isterseniz diğerini tasfiye edin.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
H
Koşullu biçimlendirmelerinizi kaldırdım.
İsterseniz tekrar kurabilirsiniz.
Sayfa kodu yazmayı her ne kadar sevmesem de
burada bir zorunluluk hasıl olduğu için
Sayfa koduna gerekli kodu yazdım.
Bir de buton ekledim.
Hangisini kullanmak isterseniz diğerini tasfiye edin.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam hayırlı akşamlar. Kodlar çok güzel çalıştı tam istediğim gibi oldu. Allah razı olsun iyi ki varsınız. Emeğinize bilginize sağlık.
Hocam koşullu biçimlendirmeler silindiği için eski dosyanın biçimlendirilmelerini uyarlamak istedim bir türlü olmuyor. Bu konudada yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Cumartesi günleri C Pazar günleri P (yeşile boyanacak).Resmi tatiller RT (sarıya boyanacak) olacak . diğer hücreler ise X işareti olacak.

Hocam hayırlı akşamlar. Kodlar çok güzel çalıştı tam istediğim gibi oldu. Allah razı olsun iyi ki varsınız. Emeğinize bilginize sağlık.
Hocam koşullu biçimlendirmeler silindiği için eski dosyanın biçimlendirilmelerini uyarlamak istedim bir türlü olmuyor. Bu konudada yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Cumartesi günleri C Pazar günleri P (yeşile boyanacak).Resmi tatiller RT (sarıya boyanacak) olacak . diğer hücreler ise X işareti olacak
1 nolu mesajdaki dosya bütün bu taleplerinizi karşılıyorsa o dosyayı indirin.
4 nolu mesajda benim yayınladığım dosyadaki trH_lıstele kodlarını (Sub ve End Sub kısımlarınıda içerecek şekilde) kopyalayıp
1 nolu mesajdan indirdiğiniz dosyaya yapıştırın. Keza sayfa kodlarını da.

Konu Sahibi
1 nolu mesajdaki dosya bütün bu taleplerinizi karşılıyorsa o dosyayı indirin.
4 nolu mesajda benim yayınladığım dosyadaki trH_lıstele kodlarını (Sub ve End Sub kısımlarınıda içerecek şekilde) kopyalayıp
1 nolu mesajdan indirdiğiniz dosyaya yapıştırın. Keza sayfa kodlarını da.
Hocam dediğiniz şekil yaptım biçimlendirmeler kayboldu.

Bu mudur?
Deneyiniz

Konu Sahibi
hücreler boş olsada mı ?
Hocam hayırlı akşamlar.
Hocam bu konu ile birkaç detay kaldı inşallah onları ha edersek bitecek. Konu konu gitmek istedim tam bu konulardan bir tanesine değindiniz.
Hocam aktarma yapıldıktan sonra 50. satıra kadar boş olan satırlar gizlenirse dolu olan satıra kadar biçimlendirme olur eklendikçe bu devam eder diye düşünüyorum.
yada 50. satıra kadar boş olan hücrelerde biçimlendirilsin. Boş olan hücreler gizlensin.

Sayfada çok fazla biçimlendirme ve koşullu biçimlendirme var.
Olabildiğinin en azını kullanmaya bakın.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayfada çok fazla biçimlendirme ve koşullu biçimlendirme var.
Olabildiğinin en azını kullanmaya bakın.
Kolay gelsin.
Hocam hayırlı sabahlar ve günler.
Hocam yaptığım denemeler sonucu 2 sorunum kaldı desteğinizle inşallah bu işi çözeceğiz Allah razı olsun.
1- Personel Bilgisi sayfasından bi personel silindiğinde ve aktarma yapıldığında en son puantaj günleri silinmiyor.
2-Resmi tatil günleri puantajda RT olarak cumartesi ve pazara denk gelen resmi tatil günlerinin de RT olarak yazılması mümkün mü şu an bu iki sorun gözüküyor.
Yardımlarınız bekliyorum.

nerde hata yaptım diye aranıyorum. Ve üstelik bunlar öyle çok ahım şahım kodlar değil.
Çünkü koşullu biçimlendirme var. Kaldırın o biçimlendirmeleri RT ler sarı olacak.
tamamını gözden geçirin ve gereksiz olanları kaldırın. Ya değilse dosya arapsaçına döner.
Kolay gelsin.

Çözüm
Konu Sahibi
tamamını gözden geçirin ve gereksiz olanları kaldırın. Ya değilse dosya arapsaçına döner.
Kolay gelsin.
Hocam iyi günler.
Hocam o biçimlendirmeleri inşallah düzelteceğim.
Personel bilgisi sayfasında şu an ik adet aktar butonu oldu yenisini mi kullanacağım.

Personel bilgisi sayfasında şu an ik adet aktar butonu oldu yenisini mi kullanacağım.
Puantaj sayfası sayfa kodundan AV5 değiştiğinde çalışır. Bir de sarı buton var. Hangisini kullanacaksanız diğerini silin.
Bu kodlar talebinizi karşıladıysa sizin daha önceden yapmış olduklarınızı silin. Personel sayfasında sarı butonu kullanacaksınız.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Puantaj sayfası sayfa kodundan AV5 değiştiğinde çalışır. Bir de sarı buton var. Hangisini kullanacaksanız diğerini silin.
Bu kodlar talebinizi karşıladıysa sizin daha önceden yapmış olduklarınızı silin. Personel sayfasında sarı butonu kullanacaksınız.
Kolay gelsin.
Hocam hayırlı sabahlar Şu anda inşallah bi sıkıntı görünmüyor.
emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ediyorum. Sizi çok yordum hakkınızı helal edin. İyi ki varsınız Allah razı olsun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri